köret,

Mindent bele nyári friss saláta grillezett kukoricával és sárgabarackkal

július 09, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Ritkán eszem salátát, hiszen rám nem jellemző, hogy a nyári 40 fokban ne kívánjam ugyanúgy a laktató, zsíros és nehéz ételeket, mint máskor. Ilyenkor viszont igyekszem felturbózni, hogy ne egy unalmas, ízetlen valami legyen a végeredmény, amitől az életkedvem is elmenne.

A minap alaposan bevásároltam zöldségekből és gyümölcsökből, és vettem egy doboz rukkolát is, ami a kedvenc salátám. El is határoztam, hogy ebből este egy finom salit fogok készíteni, amit teletömök mindennel, amit szeretek, és találok itthon. A végén egy olyan laktató történet kerekedett ki belőle, hogy lazán elmehetne főételnek is, de ha nagy adagot készítünk, akkor köretnek húsok mellé is kiváló. Vagy: fel is turbózhatjuk akár husival, pl. sült csirkemell csíkokkal. Na így aztán tényleg nagyon pöpec fogás varázsolható belőle.


Mindent bele rukkola saláta grillezett kukoricával és sárgabarackkal, olívás dresszinggel


Hozzávalók


rukkola saláta
paradicsom
piros kaliforniai paprika
kígyóuborka
csípős paprika (én pirosat és zöldet is tettem rá)
újhagyma
feta sajt
sárgabarack
főtt kukorica
olíva olaj
fehérbor ecet (balzsamecet még jobb, de nekem nem volt itthon most)
fokhagyma

bors

Elkészítés


1. A zöldségeket és a salátát megmossuk és felaprítjuk, összekeverjük egy tálban.
2. Rámorzsoljuk a feta sajtot.
3. A dresszinghez összekeverjük az olívaolajat, a fehérbor vagy balzsam ecetet, a zúzott fokhagymát, egy pici sót és frissen őrölt borsot.
4. A főtt kukoricát - jobb híján - serpenyőben felhevített vajon átforgatjuk, közben fűszerezhetjük ízlés szerint. Én Univer magyaros fűszerkeveréket használtam hozzá. Alapvetően nem nagyon használok fűszerkeverékeket, de ezt gyerek korom óta imádom.
5. Ezután levagdossuk a csőről a kukorica szemeket és ezt is rászórjuk a salátára.
6. Ráhelyezzük a sárgabarack cikkeket és meglocsoljuk a salátát a dresszinggel.


Mennyiségeket azért nem írtam, mert lehet belőle készíteni egy adagot is, de ha egy nagyobb társaságnak készül húsok mellé köretnek, akkor nyilván mindenből több kell. Én magamnak egy főre egy marék rukkolát használtam, egy paradicsomot, 2 karika kaliforniai paprikát, kevés uborkát, pár karika csípős paprikát, újhagymának csak a zöld részéből egy keveset, egy főtt kukoricát.

Mivel én is csak inspirálódni szoktam a receptekből, ezért ennél is azt javaslom nektek, hogy készítsétek el a saját ízlésetekre szabva. Ha számotokra a feta és a sárgabarack üti egymást, akkor hagyjátok ki valamelyiket. Vagy ha nem szeretitek a hagymás salátákat, ne használjatok újhagymát. Vagy ha dresszing nélkül szoktátok készíteni őket, akkor hagyjátok ki ezt a lépést. És mivel a rukkola egy elég jellegzetes ízű saláta, ezt is helyettesíthetitek valami egyszerűbb fajtával, ha azt jobban kedvelitek.

Jó kísérletezést a nyári salátához, és írjátok meg, hogy ízlett, ha kipróbáljátok!

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: