eper,

Fehércsokis epres piskóta

május 05, 2019 Édesmindegy blog 1 Comments


Az egyik kedvenc süteményem a piskóta, mert millió variációban elkészíthetjük. A blogon is találkozhattatok már vele többször, de piskótából soha nem elég. Most egy epres-fehércsokis piskóta receptet hoztam, amihez csodás epreket sikerült beszereznünk.

Fehércsokis epres piskóta


Hozzávalók


6 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
csipet só
20 dkg eper
2 tábla fehércsokoládé

Elkészítés


1. Az epreket megmossuk, és az egyik felét felkarikázzuk - a szebbeket tegyük félre későbbre. Az egyik tábla fehércsokit durvára aprítjuk.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet is. Én most nádcukrot és teljes kiőrlésű lisztet használtam, de általában simából készül.
3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
4. A tojásfehérje hab harmadát erősebb mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes-tojássárgás keverékhez, hogy egy kicsit fellazítsuk. Ezután kisebb adagokban nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot a tésztához, vigyázva, hogy ne törjük nagyon össze, és egy laza, levegős masszát kapjunk.
5. A végén a felkarikázott epret és a felkockázott csokit is beleforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 40 percig sütjük 180 fokon.
6. A tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni, majd olvasszuk fel a másik tábla fehércsokit vízgőz felett, és az epreket is vágjuk félbe/negyedekbe, ezekkel díszítsük a süteményt. Nálunk mentalevél is került még rá.

Próbáljátok ki, imádni fogjátok!

- Orsi

You Might Also Like

1 megjegyzés:

  1. So lengthy as they avoid detection they'll continue to money out and repeat the method. Head to the web casino’s website and start the sign-up process. Click the hyperlink above to activate your BetMGM bonus code. Each of these banking choices offers 1xbet korea watertight safety, superior encryption protocols and safe funds processing.

    VálaszTörlés