lecsó,

Kacsamájas lecsó, ahogy Anyukám készíti

július 20, 2018 Édesmindegy blog 0 Comments


Pár hete Anyukám felrakott egy képet Facebookra az aznapi menüről... Itt láttam meg ezt a kacsamájas lecsót, és azonnal összeszaladt a nyál a számban. Nemrég, mikor otthon jártam, megkértem, hogy csinálja meg nekem. Mivel Instagramon nagyon szerettétek a fotót, és többen kértétek, elhoztam most nektek a receptet, hogy ti is ki tudjátok próbálni. Nem nagy ördöngősség, lecsót mindenki készített már, és biztos megvan a jól bevált családi recept, ezt kell felturbózni picit a kacsamájjal. Jöjjön a recept!

Kacsamájas lecsó


Hozzávalók


  • fél kg kacsamáj
  • 5 paprika
  • 5 paradicsom
  • 3-4 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés


1. A kacsamájat felkockázzuk, egy serpenyőben kacsazsírt hevítünk és ezen jó alaposan körbepirítjuk.

2. Ha a máj megpirult, egy tányérra szedjük.
3. A serpenyőben lepirítjuk és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.
4. Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk az ízlés szerint feldarabolt paprikát, majd a paradicsomot. Fűszerezzük, és összerottyantjuk. Szóval a szokásos módon, ahogy máskor is, elkészítjük a lecsót.

5. A végén hozzáadjuk a májat, és együtt főzzük őket néhány percig.

F o o d i e 🍭 Gasztro Blog (@edesmindegyblog) által megosztott bejegyzés,  

Kipróbáljátok, ugye?

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: