juhtúró,
Én személy szerint imádok szalonnát sütni. Tavaly egyszer sem volt rá alkalmam, így idén van mit bepótolni. Már háromszor is sikerült, amikor hazalátogattam a szüleimhez. Szeretem a hangulatát, ahogy készülődik az egész család. A tűzgyújtást, a nyársak előkészítését, a fröccsözést, és azt, ahogy Bendzsi ott lebzsel körülöttünk, mert már tudja, hogy ilyenkor neki is csurran-cseppen valami.
Mióta az eszemet tudom, azóta az egyik kedvenc nyáresti programom a szalonnasütés, de nálunk egy picit máshogy készül az a bizonyos zsíros kenyér, mint a legtöbb háznál. Én már el sem tudnám képzelni, hogy a hagyományos változatot egyem meg, annyira hozzászoktam a mi verziónkhoz. Számomra ez az igazi!
A pirított, juhtúróval megkent kenyér sokkal kevésbé szívja magába a zsírt, nem fog tocsogni az egész, nem beszélve arról, hogy különlegesen finom lesz a bryndzától a zsíros kenyér!
Az elkészült kenyereket jó alaposan megpakoljuk paradicsommal, erős paprikával. Jöhet mellé a fröccs, és kezdődhet a vacsora!
Nálatok van valamilyen különleges szokás a szalonnasütés körül? Kipróbáljátok a mi változatunkat? 😉
A nyár legjobb programja a szalonnasütés: így dobhatod fel!
Én személy szerint imádok szalonnát sütni. Tavaly egyszer sem volt rá alkalmam, így idén van mit bepótolni. Már háromszor is sikerült, amikor hazalátogattam a szüleimhez. Szeretem a hangulatát, ahogy készülődik az egész család. A tűzgyújtást, a nyársak előkészítését, a fröccsözést, és azt, ahogy Bendzsi ott lebzsel körülöttünk, mert már tudja, hogy ilyenkor neki is csurran-cseppen valami.
![]() |
Bendzsi épp nyalja a száját 😅 |
![]() |
A Juhász Rosé tökéletes választás egy szalonnasütős estéhez! 👌 |
Mi így sütünk szalonnát:
- A kenyeret a nyársra tűzve megpirítjuk a tűz fölött.
- Ezután a pirítóst megkenjük juhtúróval, és hagyma karikákat teszünk rá.
- A nyársra feltűzzük a bevagdosott szalonnát, egy darabka főzőkolbászt és egy fej megpucolt vöröshagymát.
- Ezután jöhet a sütögetés!
![]() |
Imádom nézni közben a tüzet. Kissé piromán vagyok...🙈 De olyan szép! 😊 |
A pirított, juhtúróval megkent kenyér sokkal kevésbé szívja magába a zsírt, nem fog tocsogni az egész, nem beszélve arról, hogy különlegesen finom lesz a bryndzától a zsíros kenyér!
Az elkészült kenyereket jó alaposan megpakoljuk paradicsommal, erős paprikával. Jöhet mellé a fröccs, és kezdődhet a vacsora!
![]() |
Ilyen szép volt a kis fa tálam, mielőtt nekiestem 😍 |
0 megjegyzés: