bükk,

Hamburger kánaán a Bükkben | Rozmaring Étterem Noszvaj

szeptember 14, 2018 Édesmindegy blog 0 Comments



Nagyon-nagyon reménykedem benne, hogy a következő étlapváltással nem merülnek a múlt feledésébe a Rozmaring hamburgerei, mert akkor szomorú leszek. Eddig ha jól tudom még nem szerepelt a kínálatban burger, és valahogy nem is hiányzott, annyi más finomság volt, de most, hogy mindkettőt volt szerencsém megkóstolni, visszasírnám őket.

Nyáron próbáltuk ki őket először, ekkor fedeztük fel az étlap újdonságait, de egyelőre úgy tűnik, az őszi kínálatban is szerepelnek. Két szuper hamburgerrel találkozhatunk, ha noszvaji Rozmaring Étterembe látogatunk el, és szerintem mindkettőt érdemes kipróbálni egy kellemesen fárasztó kirándulást követően!

Marha burger szárazon érlelt angusból


A szezámos pirított buciba egy jókora érlelt marhahús pogácsa került, ami tökéletesen van fűszerezve, pont ahogy kell. Jól érezhető a hús igazi íze, semmi tolakodó fűszer nem nyomja el. Mediumra volt sütve, ahogy kettévágtam finom szaft csordogált a húspogácsa közepéből. Az összhatás remek volt, se a buci, se a hús nem volt száraz. Ehhez jöttek még a kiegészítők, a paradicsom, lilahagyma, St. Imrei cheddar sajt, házi hamburger szósz, és a jégsaláta. Egy nagy adag steak burgonya is jár a hamburgerhez házi készítésű szósszal, ami különlegesen pikáns volt. Szerettük is volna elkérni a receptet, de a séf titkolózott... Az angus burger 2650 Ft-ba kerül, és hatalmas adagról beszélünk, amivel biztos, hogy mindenki jól fog lakni.



Sült tarjás burger St. Imrei cheddarral


Nehéz lenne dönteni, hogy a két burger közül melyik ízlett jobban, hiszen mindkettő fantasztikusra sikerült. A sült tarjás változatban lassan sült tépett tarja, coles law saláta, barbecue szósz és St. Imrei cheddar sajt dolgoztatják meg az ízlelőbimbóinkat. Hasonlóan szaftos burgerről van szó, és ehhez is jár a steak burgonya, valamint egy adag házi szósz, ami eltér a marha burgerhez kínált szósztól, de ugyanolyan remek kiegészítője az ételnek. A tépett tarjás burger  2450 Ft-ba kerül.


Ti mikor próbáljátok ki őket?

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: