csicseriborsó,
Már jó ideje figyelt egy konzerv csicseriborsó a konyhaszekrényben, de mindig halogattam az elkészítését. Most egy jó kis fűszeres, chilis babhoz hasonló, de más ízvilágú étel készült belőle, köretnek pedig petrezselymes újkrumpli, amivel most kezdek megbarátkozni.
Chilis csicseriborsó vajon pirított petrezselymes újburgonyával
Már jó ideje figyelt egy konzerv csicseriborsó a konyhaszekrényben, de mindig halogattam az elkészítését. Most egy jó kis fűszeres, chilis babhoz hasonló, de más ízvilágú étel készült belőle, köretnek pedig petrezselymes újkrumpli, amivel most kezdek megbarátkozni.
Chilis csicseriborsó vajon pirított petrezselymes újkrumplival
Hozzávalók
500 g darált pulykahús
1 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 konzerv/befőtt csicseriborsó
1 doboz shitake gomba (nem tudom, mennyi volt ez grammban)
1 konzerv sűrített paradicsom
1 konzerv hámozott paradicsom
1 db csillagánizs
1 db babérlevél
1 db szárított lime levél
római kömény
szerecsendió
füstölt pirospaprika
fahéj
só
bors
8-10 apróbb szem újkrumpli
5 dkg vaj
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés
1. A fokhagymákat és a vöröshagymát összeaprítjuk - én ezúttal is robotgépben oldottam meg 10 másodperc alatt.
2. Olívaolajat vagy kókuszzsírt hevítünk egy nagyobb serpenyőben (én wok serpenyőt használtam), majd jöhetnek bele az aprított hagymák.
3. Ha megpirultak, jöhet a serpenyőbe a darálthús is. Fehéredésig pirítjuk, közben megsózzuk.
4. Ezután beleöntjük a sűrített és hámozott paradicsomot, és fűszerezzük, és alacsony lángon hagyjuk rotyogni.
5. Én az ilyen ételekhez, ha gomba is kerül bele, mindig külön serpenyőben megpirítom a gombát, sokkal markánsabb lesz így az íze. Most is így történt. Miután megpirult ezt is belekevertem a
5. Közben sós lobogó vízben egy kicsit előfőzzük a felkockázott újkrumplit. Ha megfőtt leszűrjük.
6. Egy serpenyőben vajat hevítünk, erre rádobjuk az előfőzött krumplit és megpirítjuk, a végén pedig összeforgatjuk az apróra vágott friss petrezselyemmel.
Nekem nagyon ízlett, a fűszerek miatt egészen egzotikus lett a végeredmény, és nagyon jól passzolt hozzá a petrezselymes krumpli is. Készíthetünk mellé egy friss kevert salátát is, hogy egy kicsit könnyebbé tegyük ezt a fűszeres fogást így a nyári melegben.
Kezeket fel, ki fogja kipróbálni?
0 megjegyzés: