bárczy bagel,

Étteremteszt | Bagel bőrbe bújt burgerek a Bárczy Bagel-ben

február 08, 2018 Édesmindegy blog 0 Comments


A nyitás után nem sokkal látogattam el a nyolcadik kerület legmenőbb utcájában, a Krúdy-ban található Bárczy Bagel-be. A név ne tévesszen meg senkit, ez nem egy reggeliző a kedvenc lazacos krémsajtos bagelünkkel és habos kávéval. De akkor mi? A csavart a bagel belsejében kell keresnünk: minden benne van, ami egy jó hamburgerhez kell!

Az étterem nem túl nagy, a földszinten készítik a különleges bagel burgereket, és itt is van néhány hely az ablak mellett kilátással, és egy bárszékes asztalnál. A galérián kényelmesebben fogyaszthatjuk el a rendelésünket, de egy kényelmes kanapé is azt várja itt, hogy belehuppanjunk. A hangulat fiatalos, kortárs művészek képei, poszterei díszítik a falakat.

Eléggé átfagyva érkeztem a helyre, így amíg várakoztam, kértem egy teát. Filteres változatok mellett teafüveket is tartanak, az én választásom egy narancsos változatra esett, amit csak ajánlani tudok. Az étlapot nézegetve erősen vacilláltam, szinte nem volt rajta olyan, amit ne kóstoltam volna meg szívesen. Ez biztos garancia arra, hogy visszalátogassak a jövőben.

A csípős Sárkányburgert fényes nappal a Sajtőrült taszította le a trónról, emellett döntöttem végül. Ebben a házilag készített húspogácsa mellé vörös cheddar, edami, camembert, sajtkrém, lilahagyma, uborka, paradicsom, jégsaláta, parmezán-szósz és ketchup került.

Az amerikai vonalat erősítve pulled pork szendvicset is kérhetünk, és csirkés változatok is helyet kaptak az étlapon. A vegák is nyugodtan ellátogathatnak ide, mert húsmentes bagel burgerek is vannak, tele minden földi jóval. A Camembert burgert olvasva még az én nyálelválasztásom is beindult, pedig alapvetően husi párti vagyok. A burgerek egyébként 990-1990 Ft-ba kerülnek, megpakoltságtól függően.

Bár ebédidőben látogattam el a Bárczy Bagelbe, így sem kellett túl sokat várnom a rendelésemre, csak néhányan várakoztak előttem. A Sajtőrült burger mellé egy kevés burgonya chips járt, de bevallom, nem is hiányzott egy nagyobb adag köret, mert így is küzdenem kellett vele. A húspogácsa hatalmas volt, és jól átsütve került az omlós bagelbe. Ha közepesen átsütve szeretitek inkább, mindenképp jelezzétek a rendeléskor. A sajtot sem spórolták ki igazi ízorgia volt ennyi féle sajtot érezni egy burgeren belül. A különféle szószok, a friss paradicsom, saláta és lilahagyma pedig arról is gondoskodtak, hogy ne legyen fullasztó a burger.

A Bárczy Bagelre nagy szüksége volt a nyolcadik kerületnek, hiszen viszonylag kevés jó street food étterem van ezen a környéken. Én a bagel burger házasítását is jópofa ötletnek tartom, és az ízekben sem csalódtam. Legközelebb egy Camembert vagy egy Pulled Pork szendvicsre térek vissza hozzájuk, és már nagyon várom! 

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: