cannelloni,

RECEPT | Spenótos-ricottás cannelloni fűszeres paradicsommártással

május 04, 2021 Édesmindegy blog 0 Comments


Azt vallom, hogy az étel, amiben van paradicsom, bazsalikom és tészta, csak jó lehet. Az olasz konyha mindig is közel állt a szívemhez - bár hazájában még nem volt lehetőségem megkóstolni, itthon szeretek kísérletezni a mediterrán ízekkel, alapanyagokkal. Most a cannelloni volt terítéken nálam. Ezzel a vastag cső alakú tésztával még nem dolgoztam korábban, így itt volt az ideje, hogy kipróbáljam. A klasszikus bolognai ragu helyett én egy könnyedebb tölteléket választottam: friss citromos spenótos ricotta került a cannelloniba, melyet nyakon öntöttem fokhagymás paradicsomszósszal, így ment a sütőbe.
 

Spenótos-ricottás cannelloni fűszeres paradicsommártással

Minden hozzávalót a Lidl-ből szereztem be az olasz hetek keretén belül.

Hozzávalók


1 csomag cannelloni tészta
1 üveg (700 ml) paradicsom passata
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db bio citrom
500 g ricotta
1 csomag (kb. 100 g) spenót
1 nagy marék friss bazsalikom
1 teáskanál szárított oregánó
bors
olívaolaj
parmezán

Elkészítés


1. A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.

2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és kb. a fokhagyma felét, valamint a megmosott spenótot átfuttatjuk rajta, míg a spenót teljesen összeesik.

3. Ezután hozzáadjuk a ricottát, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk fél citrom levét. Félrehúzzuk, hűtjük egy kicsit, hogy könnyebb legyen betölteni a tésztába.

4. Ezalatt elkészítjük a paradicsommártást, amihez olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát.Ehhez jöhet hozzá a paradicsom passata, vagy sűrített paradicsom és hámozott paradicsomkonzerv, az oregánó, és szintén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mivel a tészta a paradicsommártást magába fogja szívni, fontos, hogy jó sokat készítsünk belőle, így szaftos marad sütés után is. Ha a mártás megfőtt, félrehúzzuk, és ekkor keverjük hozzá a felaprított friss bazsalikomot.

5. Egy hőálló tál alján eloszlatunk egy keveset a paradicsommártásból, majd elkezdjük megtölteni a cannellonikat. A legegyszerűbb habzsákból tölteni, de én most egy kiskanalat használtam ehhez.

6. Ha kész, a spenótos ricottával töltött cannellonit nyakon öntjük a fokhagymás, fűszeres paradicsomszósszal, és az egész mehet a 180°C-ra előmelegített sütőbe egy órára.

7. A csőben sült cannellonit friss zöldfűszerekkel és parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: