gitta,

Ismerjétek meg Gittát, az Édesmindegy blog válogatósabb szerkesztőjét

április 01, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Gyerekkorom óta érdekelt a főzés, sokszor segítettem a konyhában. Eleinte csak a sütésnél hátramaradt krémes tálak tisztítása volt a feladatom, később pedig megismerkedtem a sütés-főzés rejtelmeivel.

A Családomban mindenki jól főz és szeretünk jókat enni. Sokat utaztunk, így megismerkedünk a magyar ételeken kívül más nemzetek konyháival is. 17 éve költöztem el a Szüleimtől Szegedre és az egyetemi évek alatt rengeteget főztünk a lakótársaimmal. Szerettünk jókat enni és jól esett a sikerélmény is.

10 éve egy hosszas gyomorbetegség és pár kiadós antibiotikum kúra tönkretette a gyomromat és ételintolerancia alakult ki nálam. 2 évig szinte semmit nem ehettem. Kellett tartani glutén diétát, emellett nyers zöldségeket-gyümölcsöket, tejes dolgokat szinte egyáltalán nem tudtam enni.

Így nem okozott örömöt elmenni egy étterembe, mert elég körülményes volt az étlapról bármit választani. Szerencsére az elmúlt 5 évben sokat javult a helyzet, hiszek abban, hogy
kisfiam születése meggyógyított, mert azóta szépen csökken az ételintolerancia erőssége.

Laktózt nagyon kis mértékben fogyasztok: tejet-tejszínt csak laktózmenteset. Sajtos ételek után mindig kell bevennem gyógyszert. Ez manapság már sok embert érintő, nem ritka jelenség sajnos. 2 éve már meg tudom enni a paradicsomos, fűszeresebb ételeket, ami nagy öröm, mert imádom az olasz konyhát. Örömmel feszegetem a határaimat.

Izgatottan várom Orsival a gasztronómiai kalandozásainkat és remélem, hogy országszerte megtaláljuk az összes olyan éttermet, kávézót, cukrászdát, reggeliző helyet, amiket nem érdemes kihagyni.

Górcső alá vesszük az ételek ízét, minőségét, a tálalást, a pincérek udvariasságát, a hely kényelmét, hangulatát... egyszóval nekünk semmi nem lesz édesmindegy!

- Gitta

You Might Also Like

0 megjegyzés: