medvehagyma,

Medvehagymás pogácsa

április 02, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Ennek a pogácsának az alapreceptje bármikor megállja a helyét, és kedvünk, na meg az aktuális szezon szerint variálhatjuk, hogy mi kerüljön bele. Tavasszal mi mást is választottam volna, mint az imádott medvehagymát...

Elöljáróban el is mondom, mit rontottam el: zsírszegény túrót vásároltam, ami ennél a receptnél szigorúan tilos! Jó zsíros túrót válasszunk, ez egyébként sem egy diétás recept. 😃 Nálam megszokásból került a kosárba a zsírszegény változat.

Első ránézésre a tészta szuperül sikerült, de az elkészült pogácsák először nem igazán voltak átsülve, így pár percre visszadugtam őket a sütőbe, ekkor viszont már túl kemények lettek. Sebaj, az ízük mindenért kárpótolt, de az biztos, hogy a tészta állagán sokat javított volna, ha a neki való túróból készül.

Íme a medvehagymás pogácsa hihetetlenül egyszerű receptje:

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
1 csokor medvehagyma

pici bors

Elkészítés:

1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, akár át is szitálhatjuk. A túróval és az apróra vágott hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a borsot, valamint az apróra vágott medvehagymát és alaposan összedolgozzuk.
2. Fóliába csomagoljuk és egy órán át pihentetjük a hűtőben.
3. Kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
4. A pogácsákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kilapultak 🙈😄

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: