medvehagyma,
Ennek a pogácsának az alapreceptje bármikor megállja a helyét, és kedvünk, na meg az aktuális szezon szerint variálhatjuk, hogy mi kerüljön bele. Tavasszal mi mást is választottam volna, mint az imádott medvehagymát...
Elöljáróban el is mondom, mit rontottam el: zsírszegény túrót vásároltam, ami ennél a receptnél szigorúan tilos! Jó zsíros túrót válasszunk, ez egyébként sem egy diétás recept. 😃 Nálam megszokásból került a kosárba a zsírszegény változat.
Első ránézésre a tészta szuperül sikerült, de az elkészült pogácsák először nem igazán voltak átsülve, így pár percre visszadugtam őket a sütőbe, ekkor viszont már túl kemények lettek. Sebaj, az ízük mindenért kárpótolt, de az biztos, hogy a tészta állagán sokat javított volna, ha a neki való túróból készül.
25 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
1 csokor medvehagyma
só
pici bors
2. Fóliába csomagoljuk és egy órán át pihentetjük a hűtőben.
3. Kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
4. A pogácsákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Medvehagymás pogácsa
Ennek a pogácsának az alapreceptje bármikor megállja a helyét, és kedvünk, na meg az aktuális szezon szerint variálhatjuk, hogy mi kerüljön bele. Tavasszal mi mást is választottam volna, mint az imádott medvehagymát...
Elöljáróban el is mondom, mit rontottam el: zsírszegény túrót vásároltam, ami ennél a receptnél szigorúan tilos! Jó zsíros túrót válasszunk, ez egyébként sem egy diétás recept. 😃 Nálam megszokásból került a kosárba a zsírszegény változat.
Első ránézésre a tészta szuperül sikerült, de az elkészült pogácsák először nem igazán voltak átsülve, így pár percre visszadugtam őket a sütőbe, ekkor viszont már túl kemények lettek. Sebaj, az ízük mindenért kárpótolt, de az biztos, hogy a tészta állagán sokat javított volna, ha a neki való túróból készül.
Íme a medvehagymás pogácsa hihetetlenül egyszerű receptje:
Hozzávalók:
25 dkg vaj25 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
1 csokor medvehagyma
só
pici bors
Elkészítés:
1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, akár át is szitálhatjuk. A túróval és az apróra vágott hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a borsot, valamint az apróra vágott medvehagymát és alaposan összedolgozzuk.2. Fóliába csomagoljuk és egy órán át pihentetjük a hűtőben.
3. Kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
4. A pogácsákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kilapultak 🙈😄 |
0 megjegyzés: