alapanyag,

Lidl haul | Ázsia napok

május 23, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Annak, hogy imádok a Lidl-ben vásárolni több oka is van:

- jó áron vannak a termékek, ami abban nyilvánul meg számomra, hogy a pénztárnál mindig örömmel konstatálom, hogy kevesebbet fizettem, mint amire számítottam (ellenben sok más bolttal, ahol általában pont fordítva szoktam járni...)
- nagy a választék
- akár egy nagy bevásárlást is el lehet itt intézni, mert minden van
- a zöldségek és gyümölcsök néha olcsóbbak, mint a szomszédos piacon, és mindig nagyon szépek
- különlegességeket is lehet kapni, legyen szó akár zöldség-gyümölcsről, akár húsokról
- minden héten van valami újdonság, a tematikus heteket kifejezetten imádom
- jó minőségűek a saját márkás termékeik is
- nem csak az élelmiszereket, de a ruhákat is szeretem itt, néha kincsekre lehet bukkanni.
Most az ázsiai termékek csábítottak be az üzletbe, meg egyébként is kellett vennem ezt-azt. Ilyenkor alaposan elidőzök a polcoknál, és mindent megnézegetek, aztán igyekszem szelektálni, hogy ne vegyek meg mindent. Most egész ügyes voltam, csak négy ázsiai termék iránt csábultam el.

Mungóbabcsíra konzerv - 299 Ft


Még nem kóstoltam, de az ázsiai tésztás ételeket nagyon szeretem, így biztos, hogy valami ilyesmi fog készülni belőle. Üvegtésztám azt hiszem, van is itthon, de az is lehet, hogy sült tészta lesz. Csirkével vagy garnélával, chilivel, fokhagymával képzelem el így hirtelen, de a végső recept úgyis főzés közben áll majd össze.

Instant tésztaéletek - 129 Ft


Csirkéset, rákosat és zöldségeset vettem. Sajnos bármilyen egészségtelenek, imádom az ilyen leveseket is, mindig tartok itthon ilyesmit végszükség esetére (na jó, nem csak akkorra, tényleg nagyon szeretem őket 😁). Gondolom tele vannak ízfokozókkal, E-betűkkel, meg mindennel, ami a sátántól való, de ha egyszer olyan finomak... Na meg 3 perc alatt elkészülnek, gyorsabban, mint egy szendvics. Ez sem egy utolsó szempont néha. 

Szójaszósz - 399 Ft


Eddig mindig Kikkoman-t vettem, de most épp fogytán van, és mivel elég sok szójaszószt használok, így gondoltam, teszek ezzel egy próbát, mivel jóval kedvezőbb az ára, mint a másiknak. Első kóstolásra azt mondom, hogy nem rossz, de van egy pici mellékíze, amit a Kikkomannak nincs. Úgy gondolom, inkább főzéshez fogom használni, sushihoz maradok a jól bevált márkánál. 

Rizsecet - 449 Ft


Nagyon megörültem neki, mert eddig szerintem még nem is láttam a Lidl-ben rizsecetet. Most már azt hiszem tényleg minden van itthon a sushihoz, kivéve a friss alapanyagokat (lazac, zöldségek, stb.). Sushi rizs és nori lap ipari mennyiségben áll a szekrényben, úgyhogy nagyon érik egy sushi készítős este. Ja, már csak egy bambusz tekerő kéne... 

Ti szeretitek a Lidl-t? Miket szoktatok ott vásárolni? A Vitasia termékek közül van olyan, ami bevált?

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: