amerikai palacsinta,

Reggelizőt teszteltünk a belváros szívében | Zoska

május 12, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Gitta régi vágya vált valóra azzal, hogy végre ellátogattunk a Zoskába. Mindketten imádjuk a ráérős reggeliket, így egy olyan napot választottunk, amikor egyikünknek sem volt dolga délelőtt, és kényelmesen fogyaszthattuk el a reggelinket, miközben megbeszéltük az élet nagy dolgait.

A Zoska nagyon jó helyen van, az Astoria közelében, kb. 2 perc sétára onnan. Egy hétköznapon érkeztünk, fél 10 körül. Mivel egész hűvös volt, szerettünk volna inkább bent leülni, de épp nem volt hely, és még egy pár várt előttünk helyre. Addig is kint ültünk le, felvették a rendelésünket, de nem sokkal később már el is jöttek egy benti asztaltól ezért át tudtunk ülni, mire megérkeztek a kávéink.

Itt egy picit csalódott lettem. Megrögzött kajafotósként imádom lefényképezni a gondosan elkészített kávékat, ahol a tejhabba valamilyen szép minta kerül, de ha az nem is, tökéletes állapotban kerül az asztalomra. Ezúttal ez elmaradt. Nem volt "fotózható" a kávé, mivel a hab már egy kicsit megereszkedett, olyan volt, mintha percekig állt volna a pultban, mire kihozták.

A másik negatívum, hogy nincs az asztalokon cukor, és nem is kaptunk a kávéhoz kis zacskóban, vagy akármilyen kiszerelésben. A pulttól kellett elhoznunk a nagy üveg cukrot, hogy meg tudjuk édesíteni az italunkat. Ez nagyon furcsa volt... Az viszont piros pont - különösen Gitta számára -, hogy laktózmentes tejjel is kérhetőek a kávék.


Szép lassan megérkeztek az ételek is, amiket első körben rendeltünk. Gitta roppanós virslit kért, amit mustárral, kiflivel és egy kis madársalátával hoztak ki. Az én választásom a Ham&Eggs menüre esett, amihez italként házi jeges teát kértem. Három tojásból készült el a reggelim, mellé pedig szintén kiflit kaptam, és sok friss zöldséget.

Pont miután elfogyasztottuk az ételeket, felszabadult egy asztalka közvetlenül az ablak mellett, így átpályáztunk oda, és úgy döntöttünk, rendelünk még egy adag amerikai palacsintát is, amihez friss gyümölcsöt, nutellát és juharszirupot kértünk.


Az ételek finomak voltak, különösen az amerikai palacsinta. Tervezzük, hogy visszatérünk, mert maradt még néhány fogás az étlapon, amit letesztelnénk.

Ti jártatok már a Zoskában? Mi az, ami szerintetek kihagyhatatlan? 😊 Írjátok meg kommentben, és legközelebb kipróbáljuk! 😉

- Gitta & Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: