bogács,

Étterem teszt | Vadvirág Étterem - Bogács

június 28, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Folytatódik a Bükki gasztrotúra, a következő állomás pedig Bogács és a Vadvirág Étterem. Bogácson van egy szuper kis fürdő, és Síkfőkúttól kb. 10 percre van autóval, így gyakran járunk erre, de az éttermeket még nem igazán próbáltuk. A Vadvirág Étterem ráadásul a főúton van, és minden alkalommal elmegyünk előtte, mikor áthaladunk a településen. Éppen ezért már régóta terveztük, hogy kipróbáljuk, és ennek most jött el az ideje.

Mivel elsőre nagyon meg voltunk vele elégedve, nem sokkal később vissza is tértünk, így most ebben a bejegyzésben mindkét alkalomról tudok nektek írni, és hoztam persze jó sok fotót is az ételekről. Az étteremnek nagyon kellemes terasza van, mi mindkét alkalommal itt ültünk, és az első látogatásunkkor a rózsabokor dugig volt gyönyörű virággal, szóval tökéletes volt fotóháttérnek is, meg persze a hangulatot is megdobta. 

Kezdetnek én mindkét alkalommal bodzás limonádét kértem. Nagyon finom, és imádom befőttes üveget, amiben kihozzák! Gondoltátok volna, hogy az Isten háta mögött egy kis étteremben ilyenben érkezik a limonádé? Nekem nagyon pozitív meglepetés volt!

Előételek közül mindkét látogatásunkkor a tatárjárás fantázianévre hallgató krémválogatást rendeltük, ami már elsőre is nagyon bejött nekünk. A tányéron klasszikus tatár beefsteak, lazac tatár, padlizsánkrém és vaj érkezik, amikhez friss pirítóst kapunk. A kérésemre puha kenyeret is hoztak, mivel a pirítós nem igazán kompatibilis a fogszabályzómmal. 

Apukám hideg eper krémlevessel folytatta az ebédet, amin málnahab volt. Nyárra tökéletes választás, finom, hűsítő, könnyed leves.

Anyukám választása első alkalommal a tanyasi csirkemellre esett, amit krumplipürével és fokhagymás-szalonnás ceruzababbal tálaltak. Nagyon finom, és különleges ez a köret is hozzá, végre nem a megszokott "vegyesköret".

Amikor először voltunk a Vadvirágban, akkor ezt a lassan sült kacsacombot kértem, ami mellé kacsamáj és káposztás cvekedli került a tányérra. Annyira de annyira finom volt, hogy nehéz szavakba önteni. Egy forró nyári napon talán nem ez a legideálisabb választás, de ha valakinek nagy a gyomorkapacitása, akkor imádni fogja - ahogy én is! 😀 Anyumnak annyira bejött ez a fogás, hogy a második látogatáskor ő is ezt választotta, és ő is nagyon szerette!

A borjú osso bucco részemről nem volt egy teli találat. Még sosem ettem osso buccot, szóval úgy gondoltam, eljött az ideje, rizottóval tálalták, ami pláne meggyőzött arról, hogy nekem ezt kell ennem. A fűszerezése sajnos nálam eléggé elrontotta, mivel intenzíven rozmaringos volt, amit én nem szeretek, de megpróbáltam ezzel megbarátkozni és ettől eltekintve egyébként finom volt. Amit imádtam, hogy velő is volt a csontban! A sáfrányos rizottó is nagyon finom volt, de ezzel folytatódott a sikerszériám: olyan szinten befogta a fogszabályzómon lévő áttetsző kis gumikat, hogy a következő kontrollig neonzöld fogsorral mászkáltam. 

Apukám megkóstolta a vargányás tagliatelle-t, ehhez reszelt parmezánt is kaptunk az asztalra, ami igazi ritkaságnak számít, különösen, ha nem egy kifejezetten olasz étteremben vagyunk. A gomba hihetetlenül illatos és friss volt. Megkóstoltam és annyira ízlett, hogy legközelebb szerintem tuti ilyet fogok enni, sőt, már alig várom! 😁 Ismertek... Menthetetlenül tésztafüggő vagyok!

Desszertnek a panna cotta trilógiát kértem, mert természetesen még belém fért ez is. A zöld trutyinak (ismertebb nevén menta öntetnek 😅) fogkrém íze volt, szóval nem annyira nyerte el a tetszésem, de az epres és a karamelles finom volt.

 Apukám választása az almás palacsintára esett, ami neki nagyon ízlett, nekem a karamell öntet egy picit túl kesernyés volt, minden esetre nagyon a határon mozgott.

Összességében úgy gondolom, hogy a Vadvirág Étterem egy nagyon színvonalas kis étterem, finom és különleges ételekkel. Az étterem belülről is nagyon jól néz ki, de a terasza kifejezetten hangulatos, jó érzés itt ücsörögni, főleg miután már jól lakott az ember. Biztos vagyok benne, hogy még sokszor betérünk hozzájuk, hiszen nagyon közel van hozzánk - már amikor a Bükkben vagyunk -, és nektek is ajánlom, hogy ha arra jártok, próbáljátok ki!

- Orsi


You Might Also Like

0 megjegyzés: