bazsalikom,
Nálam minden nap tészta nap. De tényleg, bármikor, bármennyit képes vagyok belőle enni. Tegnap előtt vacsorára házi készítésű papparedellet ettem a L.A. Bodegitában, ahol Lajsz András személyesen felügyelte a vacsorám elkészülését. Imádni való, de tényleg! ❤ A pappardelle pedig isteni volt, szóval érdemes megkóstolni, ha arra jártok! Mutatom róla a fotót:
Most viszont egy másik tészta receptet hozok nektek, amit pedig tegnap ebédre készítettem el. Sőt, még vacsorára is ezt ettem, és még holnapra is maradt. Mondom én, lazán elélek tésztán. 😁 A minap a Lidl-ben voltam vásárolni. Már megint. Vagyis, szinte mindig. Esküszöm nem fizetnek ezért, de még biztos sokszor fogtok a Lidl-ről olvasni, mert imádom, és tényleg ott intézem a bevásárlásaim 90%-át. Szóval bementem venni ezt-azt, és az olasz héten kapható termékekből is vettem pár dolgot, és mivel egy elképesztően izgi tészta is haza jött velem, muszáj voltam elkészíteni!
500 g trottole tricolore (vagy bármilyen más tészta, pl. fusilli, farfalle)
5 nagy fej csiperke gomba
2 szál újhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
200 ml főzőtejszín (legalább 20%-os)
1 dl fehérbor (elhagyható)
5 dkg füstölt szalonna
só
frissen őrölt bors
füstölt pirospaprika
oregánó
friss bazsalikom
Remélem kipróbáljátok! Jó étvágyat hozzá! 🙂
Trottole tricolore tészta tejszínes-paradicsomos-gombás szósszal
Nálam minden nap tészta nap. De tényleg, bármikor, bármennyit képes vagyok belőle enni. Tegnap előtt vacsorára házi készítésű papparedellet ettem a L.A. Bodegitában, ahol Lajsz András személyesen felügyelte a vacsorám elkészülését. Imádni való, de tényleg! ❤ A pappardelle pedig isteni volt, szóval érdemes megkóstolni, ha arra jártok! Mutatom róla a fotót:
L.A. Bodegita | Szárított paradicsomos, pesztós papardelle mozarellával |
Most viszont egy másik tészta receptet hozok nektek, amit pedig tegnap ebédre készítettem el. Sőt, még vacsorára is ezt ettem, és még holnapra is maradt. Mondom én, lazán elélek tésztán. 😁 A minap a Lidl-ben voltam vásárolni. Már megint. Vagyis, szinte mindig. Esküszöm nem fizetnek ezért, de még biztos sokszor fogtok a Lidl-ről olvasni, mert imádom, és tényleg ott intézem a bevásárlásaim 90%-át. Szóval bementem venni ezt-azt, és az olasz héten kapható termékekből is vettem pár dolgot, és mivel egy elképesztően izgi tészta is haza jött velem, muszáj voltam elkészíteni!
Trikolor trottole paradicsomos-tejszínes gomba raguval
Hozzávalók
5 nagy fej csiperke gomba
2 szál újhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
200 ml főzőtejszín (legalább 20%-os)
1 dl fehérbor (elhagyható)
5 dkg füstölt szalonna
só
frissen őrölt bors
füstölt pirospaprika
oregánó
friss bazsalikom
Színek kavalkádja. Ez az étel már nyersen is gyönyörű volt! 😁 |
Elkészítés
1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, ha elkészült, leszűrjük.
2. Egy kevés szalonnát felkockázunk és forró serpenyőben kisütjük a zsírját. Én ehhez még tettem olívaolajat is, a szalonna csak az íze kedvéért került bele.
3. A fokhagymát felaprítjuk. Nem kell nagyon, én ilyen rusztikusabb darabokra szoktam vágni. Most isteni friss fokhagymát vettem (na vajon hol?), imádok ezzel főzni! Az újhagymákat is felkarikázzuk, és felszeleteljük a gombákat.
Gyönyörűséges friss fokhagymácskák ❤ |
4. A hagymákat az olajon megpirítjuk, ha ez megvan, akkor jöhet rá a gomba. Megvárjuk, míg elfő a leve, ezután felöntjük a borral, ha szeretnénk.
Én most ezt a bort használtam. Most kóstoltam először, de nagyon ízlett! Irsai fan vagyok, főleg így nyáron! 👌 |
5. Ráöntjük a paradicsomot. Én most aprított paradicsomkonzervet vettem, ami már eleve egy kicsit ízesítve volt hagymával, fokhagymával. Én ezután fűszereztem, és mikor kicsit összerotyogott, felöntöttem a tejszínnel. És még néhány percig főzzük.
6. Az elkészült ragut a tésztával tálaljuk, megszórjuk friss újhagymával és bazsalikom levéllel díszítjük. Reszelhetünk rá friss parmezánt is, nekem most nem volt itthon. 🙈
Nem azért, hogy magamat dícsérjem, de isteni lett! 😍 |
0 megjegyzés: