bazsalikom,

Trottole tricolore tészta tejszínes-paradicsomos-gombás szósszal

július 01, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Nálam minden nap tészta nap. De tényleg, bármikor, bármennyit képes vagyok belőle enni. Tegnap előtt vacsorára házi készítésű papparedellet ettem a L.A. Bodegitában, ahol Lajsz András személyesen felügyelte a vacsorám elkészülését. Imádni való, de tényleg! ❤ A pappardelle pedig isteni volt, szóval érdemes megkóstolni, ha arra jártok! Mutatom róla a fotót:

L.A. Bodegita | Szárított paradicsomos, pesztós papardelle mozarellával

Most viszont egy másik tészta receptet hozok nektek, amit pedig tegnap ebédre készítettem el. Sőt, még vacsorára is ezt ettem, és még holnapra is maradt. Mondom én, lazán elélek tésztán. 😁 A minap a Lidl-ben voltam vásárolni. Már megint. Vagyis, szinte mindig. Esküszöm nem fizetnek ezért, de még biztos sokszor fogtok a Lidl-ről olvasni, mert imádom, és tényleg ott intézem a bevásárlásaim 90%-át. Szóval bementem venni ezt-azt, és az olasz héten kapható termékekből is vettem pár dolgot, és mivel egy elképesztően izgi tészta is haza jött velem, muszáj voltam elkészíteni!

Trikolor trottole paradicsomos-tejszínes gomba raguval


Hozzávalók


500 g trottole tricolore (vagy bármilyen más tészta, pl. fusilli, farfalle)
5 nagy fej csiperke gomba
2 szál újhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
200 ml főzőtejszín (legalább 20%-os)
1 dl fehérbor (elhagyható)
5 dkg füstölt szalonna

frissen őrölt bors
füstölt pirospaprika
oregánó
friss bazsalikom

Színek kavalkádja. Ez az étel már nyersen is gyönyörű volt! 😁

Elkészítés


1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, ha elkészült, leszűrjük.

2. Egy kevés szalonnát felkockázunk és forró serpenyőben kisütjük a zsírját. Én ehhez még tettem olívaolajat is, a szalonna csak az íze kedvéért került bele.

3. A fokhagymát felaprítjuk. Nem kell nagyon, én ilyen rusztikusabb darabokra szoktam vágni. Most isteni friss fokhagymát vettem (na vajon hol?), imádok ezzel főzni! Az újhagymákat is felkarikázzuk, és felszeleteljük a gombákat.

Gyönyörűséges friss fokhagymácskák ❤
4. A hagymákat az olajon megpirítjuk, ha ez megvan, akkor jöhet rá a gomba. Megvárjuk, míg elfő a leve, ezután felöntjük a borral, ha szeretnénk. 

Én most ezt a bort használtam. Most kóstoltam először, de nagyon ízlett! Irsai fan vagyok, főleg így nyáron! 👌
5. Ráöntjük a paradicsomot. Én most aprított paradicsomkonzervet vettem, ami már eleve egy kicsit ízesítve volt hagymával, fokhagymával. Én ezután fűszereztem, és mikor kicsit összerotyogott, felöntöttem a tejszínnel. És még néhány percig főzzük.

6. Az elkészült ragut a tésztával tálaljuk, megszórjuk friss újhagymával és bazsalikom levéllel díszítjük. Reszelhetünk rá friss parmezánt is, nekem most nem volt itthon. 🙈

Nem azért, hogy magamat dícsérjem, de isteni lett! 😍
 Remélem kipróbáljátok! Jó étvágyat hozzá! 🙂

- Orsi 

You Might Also Like

0 megjegyzés: