gomba,

Gombás-tejszínes fusilli juhtúróval

november 06, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Kértétek, elhoztam hát nektek a gombás-juhtúrós tésztának a receptjét. Pofonegyszerű étel, én a hűtőben található dolgokat pakoltam össze ehhez a gyors fogáshoz. Ezeket az ételeket szeretem a legjobban, mivel mindig mást alkothat az ember azokból az alapanyagokból, amik épp a rendelkezésére állnak. És hát éhesen nagyon kreatívak tudunk lenni...

Gombás tejszínes fusilli juhtúróval


Hozzávalók


500 g durum fusilli
500 g csiperke gomba
400 ml főzőtejszín (20%-os)
125 g juhtúró (minél több, annál jobb, nekem most ennyi volt itthon)
6-7 gerezd fokhagyma

bors
chili

Elkészítés


1. A tésztát feltesszük főni sós, lobogó vízben.
2. Az apróra vágott fokhagymát egy nagyobb serpenyőben olíva olajon megpirítjuk.
3. Erre dobjuk rá a felszeletelt gombát. Megvárjuk míg elfő a leve, ezt is megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
4. Rámorzsoljuk a juhtúrót és megvárjuk míg felolvad.
5. Felöntjük a tejszínnel. Ha szükséges még, sózzuk. Mindenképp kóstoljuk meg, mivel a juhtúró is sós.
6. A mártást felforraljuk, pár percig hagyjuk rotyogni alacsony tűzön.
7. A megfőtt tésztát leszűrjük és a mártáshoz adjuk, alaposan összekeverjük, hogy jól átjárja a tésztát a szósz.
8. Tálaláskor megszórhatjuk friss fűszernövényekkel, nekem most sajnos nem volt itthon, így egy kis szárított petrezselymet, frissen őrölt színes borsot és chili pelyhet kapott.

Ugye mondtam, hogy pofonegyszerű? ☺ Ha szeretitek a gombát és a juhtúró karakteres ízét, akkor biztos, hogy ezt a kombinációt is csípni fogjátok. Remélem, kipróbáljátok!

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: