eper,
Az egyik kedvenc süteményem a piskóta, mert millió variációban elkészíthetjük. A blogon is találkozhattatok már vele többször, de piskótából soha nem elég. Most egy epres-fehércsokis piskóta receptet hoztam, amihez csodás epreket sikerült beszereznünk.
6 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
csipet só
20 dkg eper
2 tábla fehércsokoládé
1. Az epreket megmossuk, és az egyik felét felkarikázzuk - a szebbeket tegyük félre későbbre. Az egyik tábla fehércsokit durvára aprítjuk.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet is. Én most nádcukrot és teljes kiőrlésű lisztet használtam, de általában simából készül.
3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
4. A tojásfehérje hab harmadát erősebb mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes-tojássárgás keverékhez, hogy egy kicsit fellazítsuk. Ezután kisebb adagokban nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot a tésztához, vigyázva, hogy ne törjük nagyon össze, és egy laza, levegős masszát kapjunk.
5. A végén a felkarikázott epret és a felkockázott csokit is beleforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 40 percig sütjük 180 fokon.
6. A tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni, majd olvasszuk fel a másik tábla fehércsokit vízgőz felett, és az epreket is vágjuk félbe/negyedekbe, ezekkel díszítsük a süteményt. Nálunk mentalevél is került még rá.
Próbáljátok ki, imádni fogjátok!
Fehércsokis epres piskóta
Az egyik kedvenc süteményem a piskóta, mert millió variációban elkészíthetjük. A blogon is találkozhattatok már vele többször, de piskótából soha nem elég. Most egy epres-fehércsokis piskóta receptet hoztam, amihez csodás epreket sikerült beszereznünk.
Fehércsokis epres piskóta
Hozzávalók
6 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
csipet só
20 dkg eper
2 tábla fehércsokoládé
Elkészítés
1. Az epreket megmossuk, és az egyik felét felkarikázzuk - a szebbeket tegyük félre későbbre. Az egyik tábla fehércsokit durvára aprítjuk.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet is. Én most nádcukrot és teljes kiőrlésű lisztet használtam, de általában simából készül.
3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
4. A tojásfehérje hab harmadát erősebb mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes-tojássárgás keverékhez, hogy egy kicsit fellazítsuk. Ezután kisebb adagokban nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot a tésztához, vigyázva, hogy ne törjük nagyon össze, és egy laza, levegős masszát kapjunk.
5. A végén a felkarikázott epret és a felkockázott csokit is beleforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 40 percig sütjük 180 fokon.
6. A tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni, majd olvasszuk fel a másik tábla fehércsokit vízgőz felett, és az epreket is vágjuk félbe/negyedekbe, ezekkel díszítsük a süteményt. Nálunk mentalevél is került még rá.
Próbáljátok ki, imádni fogjátok!
0 megjegyzés: