gourmet fesztivál,

Programajánló | Jön a 2019-es Gourmet Fesztivál!

május 14, 2019 Édesmindegy blog 0 Comments


Idén 9. alkalommal rendezik meg a Gourmet Fesztivált a Millenárison május 16-19. között, ahol az ország legkiemelkedőbb séfjeivel, borászaival és cukrászaival találkozhatnak a gasztronómia rajongói.

Sercli, paprika és sör a Gourmet Fesztiválon


A Gourmet Fesztivál fő témái idén a paprika, a sercli és a sör lesznek, a több mint 50 kiállító étterem csapatának ezekből kell inspirációt meríteniük ahhoz a különleges fogáshoz, amit kifejezetten erre az alkalomra álmodnak meg.

A sercli amellett, hogy már régen is használták, szimbolikus üzenetet is magában hordoz, és a hulladékmentes főzésre hívja fel a figyelmet. A paprikát mint hazánk egyik fő ismertetőjegyét szeretnék megmutatni a szervezők, kilépve a gulyásleves-birkapörkölt-csirkepaprikás szentháromság biztonságot nyújtó pajzsa mögül. A sörkedvelők örülhetnek, hiszen nem csak az ételek alapanyagául szolgál majd a rendezvényen kedvenc italuk, de belga és cseh klasszikusok mellett hazai kisüzemi söröket is kóstolhatnak majd.

Kiállítók a Gourmet Fesztiválon


Az éttermek közül a teljesség igénye nélkül jelen lesz az Anyukám Mondta, az Avalon Ristorante, a Babel Budapest, a Bori Mami, a Bistro Sparhelt, az Émile, a Kistücsök, a Tama, és a Viator Apátsági Étterem és Borbár, de a teljes listát IDE kattintva tekinthetitek meg.

Cukrászdákból is szuper lesz a felhozatal, a Chez Dodo, a Desszert Neked, a Gerbaud és a Pataki Cukrászda mellett például az Émile földszintjén újonnan nyílt Cacao is bemutatkozik.

Az italok terén is széles a paletta, az Agárdi Pálinkafőzde, Dúzsi Tamás Pincészete, a Holdvölgy Pincészet, a Sauska mellett pezsgő fronton jelen lesz a Hungaria és a Kreinbacer Birtok, de a Belgium Büszkeségei sörök mellett Grey Goose & Martini koktélbár és Jameson whiskey bár is lesz a helyszínen.

Exkluzív programok nemzetközi séfekkel


Idén kiemelkedő lesz a nemzetközi felhozatal, és a hazai séfek mellett számos külföldi séf is exkluzív vacsorát ad majd. A kétcsillagos bécsi Konstantin Filippou az osztrák és a mediterrán konyhát vegyíti, az egycsillagos szöuli Lee Dzsong-kuk évtizedekig érlelt szószait és marinádjait mutatja be, a moszkvai Twins Garden ikerpárja pedig hazájuk alapanyagainak kreatív feldolgozását prezentálják a Millenárison. Rajtuk kívül találkozhatunk még az albán Bledar Kolaval, aki a balkáni és mediterrán konyha hagyományait értelmezte újra, és Max Stiegl, aki belsőségekkel és gőzgombócokkal hódította meg Burgenlandot. Ezekre a programokra ITT lehet megvásárolni a külön jegyeket.

Fizess egyszerűen, a karszalagoddal


Ha kilátogatsz, tudd, hogy a Gourmet Fesztivál területén nem lehet készpénzzel fizetni. Belépéskor a karszalagodat töltheted fel készpénzzel, bankkártyával, vagy a mobil applikáción keresztül, ezután a karszalaggal érintéssel fizethetsz a standoknál.

Mi már biztos, hogy ott leszünk! És ti?

- Orsi


You Might Also Like

0 megjegyzés: