bulgur,

RECEPT | Sült csirkecomb paradicsomos fehérboros bulgurral

október 29, 2019 Édesmindegy blog 1 Comments



Ez a recept egy jól sikerült kísérletezés eredményeképp született meg, de biztos, hogy nem utoljára készítettem, mert a körettel létrehoztam az új kedvencemet, amit még sok-sok verzióban szeretnék reprodukálni. A csirke felsőcombok önmagukban nem túl izgalmasak, ezért érdemes a körettel feldobni őket, itt jött képbe számomra a szaftos, ízekben gazdag bulgur, amit tovább gazdagítottam egy kis padlizsánnal. Nagyjából fél óra volt összedobni, mégis fenséges lakoma kerekedett belőle.

Hozzávalók


4 db csirke felsőcomb
1 db padlizsán
0,5 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér
1 dl bor
25 dkg bulgur
fél konzerv darabolt paradicsom
4 evőkanál szójaszósz
kb. fél liter víz
bors

Elkészítés


1. A csirkecombokat mossuk meg, töröljük szárazra és alaposan dörzsöljük be sóval. 
2. Egy magas falú serpenyőben hevítsünk fel fél deciliter olívaolajat, és a bőrös oldalukkal lefelé helyezzük bele a csirkecombokat. Süssük addig, míg a bőrük megpirul, majd fordítsuk meg, és további 3-5 percig süssük őket, hogy kapjanak egy kis színt. A serpenyőt húzzuk félre a lángról, de erre még szükségünk lesz, így maradjon kéznél.

3. A csirkecombokat helyezzük át egy jénai tálba a bőrös oldalukal felfelé, szórjuk meg frissen őrölt borssal és kenjük meg egy kevés szójaszósszal őket, majd helyezzük 200 fokos sütőbe 20 percre.


4. Amíg a combok sülnek, készítsük el a köretet. A padlizsánt mossuk meg és vágjuk apró kockákra, majd egy serpenyőben hevítsünk 1-2 evőkanál olívaolajat, ezen pirítsuk meg a padlizsánkockákat, közben enyhén sózzuk, és ha elkészült, tegyük félre.


5. Jöhet újra a serpenyő, amiben a csirkecombok sültek. A kisült szaftot hevítsük fel és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért.
6. Ezután öntsük fel a fehérborral, jöhet bele a szójaszósz és a darabolt paradicsom is.
7. A sűrű paradicsomos szószba öntjük a bulgurt, alaposan elkeverjük és felöntjük először 3 dl vízzel, és alacsony lángon hagyjuk főni. Ha a bulgur megitta a vizet, jöhet hozzá ismét 1-2 dl, és ha még ezután is szükséges, apránként adagoljuk hozzá. A bulgur nagyon gyorsan megpuhul, és ha felszívta az ehhez szükséges mennyiségű folyadékot, a többit már nem fogja, így fontos, hogy ne vizezzük túl, de ne is legyen száraz.


8. A végén keverjük hozzá az előre megpirított padlizsán kockákat. 
9. Ha a csirkecombok is elkészültek, tálalhatjuk a fűszeres, szaftos bulgurral. Jól áll neki a friss zöldfűszer, ha van otthon, ne sajnáljuk róla a petrezselymet, snidlinget. 



- Orsi

You Might Also Like

1 megjegyzés:

  1. This thecasinosource.com article does not record all of the slots ideas under the sun. Every 500 points may be cashed in for a $1.00 play voucher or each 500 points for $1.00 in Food Bucks for the Buffet, Bistro and Deli. Form W-2G is a document displaying how a lot an individual received from gambling actions and what amount, if any, was already withheld for taxes.

    VálaszTörlés