juhtúró,

A nyár legjobb programja a szalonnasütés: így dobhatod fel!

május 13, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Én személy szerint imádok szalonnát sütni. Tavaly egyszer sem volt rá alkalmam, így idén van mit bepótolni. Már háromszor is sikerült, amikor hazalátogattam a szüleimhez. Szeretem a hangulatát, ahogy készülődik az egész család. A tűzgyújtást, a nyársak előkészítését, a fröccsözést, és azt, ahogy Bendzsi ott lebzsel körülöttünk, mert már tudja, hogy ilyenkor neki is csurran-cseppen valami.

Bendzsi épp nyalja a száját 😅
Mióta az eszemet tudom, azóta az egyik kedvenc nyáresti programom a szalonnasütés, de nálunk egy picit máshogy készül az a bizonyos zsíros kenyér, mint a legtöbb háznál. Én már el sem tudnám képzelni, hogy a hagyományos változatot egyem meg, annyira hozzászoktam a mi verziónkhoz. Számomra ez az igazi!

A Juhász Rosé tökéletes választás egy szalonnasütős estéhez! 👌

Mi így sütünk szalonnát:

  • A kenyeret a nyársra tűzve megpirítjuk a tűz fölött.
  • Ezután a pirítóst megkenjük juhtúróval, és hagyma karikákat teszünk rá.
  • A nyársra feltűzzük a bevagdosott szalonnát, egy darabka főzőkolbászt és egy fej megpucolt vöröshagymát.
  • Ezután jöhet a sütögetés!
Imádom nézni közben a tüzet. Kissé piromán vagyok...🙈 De olyan szép! 😊

A pirított, juhtúróval megkent kenyér sokkal kevésbé szívja magába a zsírt, nem fog tocsogni az egész, nem beszélve arról, hogy különlegesen finom lesz a bryndzától a zsíros kenyér!

Az elkészült kenyereket jó alaposan megpakoljuk paradicsommal, erős paprikával. Jöhet mellé a fröccs, és kezdődhet a vacsora!

Ilyen szép volt a kis fa tálam, mielőtt nekiestem 😍
Nálatok van valamilyen különleges szokás a szalonnasütés körül? Kipróbáljátok a mi változatunkat? 😉

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: