juhtúró,

Túrós csusza, ahogy én készítem

május 23, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


A túrós csusza nagy kedvencem, magában és köretként is nagyon szeretem. Gyakran készítem is, mivel egy nagyon egyszerű és gyorsan összedobható étel. A hagyományostól azonban picit eltérően szoktam főzni.

A blogot olvasgatva szerintem hamar nyilvánvalóvá fog válni számotokra, hogy rajongok a juhtúróért. Minden nap meg tudnám enni, bármilyen formában. Így természetesen a túrós csuszába is belecsempészem, ezzel megbolondítva picit.

Pikáns túrós csusza juhtúróval


Hozzávalók:


1 kg fodros nagykocka
10 dkg (2 ujjnyi) füstölt mangalica szalonna
10 dkg kockázott bacon szalonna
25 dkg zsírszegény túró
12,5 dkg juhtúró
20 dkg cottage cheese
1 nagy dobozos tejföl
2 gerezd fokhagyma

bors


Elkészítés:


1. A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük.
2. Míg fő a tészta, a mangalica szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük a zsírját. Leszűrjük a szalonnát, leitatjuk róla a zsírt. Ugyanebben a serpenyőben ezután megpirítjuk a kockázott bacon-t.
3. Egy tálban összekeverjük a 3 féle túrót és fellazítjuk kb. 2 evőkanál tejföllel. Ha valaki nem használ cottage cheese-t, csak sima túrót és juhtúrót, akkor több tejföl kell majd, hogy krémes állagot érjünk el.
4. A túrókrémet ízesítjük az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal.
5. A megfőtt, leszűrt tésztát egy hőálló sütőtálba öntjük, ráborítjuk a túrós krémet és alaposan összekeverjük.
6. A tetejére rászórjuk a pirított szalonnákat. A bacon-ből kicsit tegyünk félre a tálaláshoz is (vagy ha jó szalonnásan szeretjük, süssünk rá pluszban. 😉)
7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt összerotyogtatjuk a túrós csuszát.
8. Tálaláskor rászórjuk a maradék bacon-t, és szezontól függően valamilyen hagymafélével is megszórhatjuk:, pl. medvehagymával, újhagymával, snidlinggel.


A hagyományos túrós csuszát úgy tudom, sokan porcukorral eszik még a szalonna ellenére is (ami számomra elképzelhetetlen 😂). A juhtúrós változat esetében én ezt nem kifejezetten ajánlom... 😃

 - Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: