étteremteszt,

A szolnoki Liliomfi Étteremben jártunk

július 11, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


A Szolnokon található Liliomfi Étterembe nem először látogattam el. Mivel én Szolnokra jártam főiskolára, és a környéken laktam mielőtt Budapestre költöztem volna, éveken keresztül napi szinten jártam be a városba. A Liliomfiba mindig valamilyen alkalomhoz kötődően mentünk el a főiskolás barátnőkkel: megünnepelni az utolsó tanítási napot, a szemeszter utolsó sikeres szóbeli vizsgáját, de ide ültünk be a nagy napon is, amikor sikeres államvizsgát tettünk.

Aztán szétszéledt a csapat, de az államvizsga első évfordulóján újra itt gyűltünk össze, és elhatároztuk, hogy ez egy fix esemény lesz a naptárban: január vége, Liliomfi, és mi hárman.

Most pedig újra ellátogattam, ezúttal a legjobb barátnőmmel. Szintén nem csak úgy. Búcsúvacsoráztunk, ő ugyanis most bő három hónapra az Egyesült Államokba utazik. Mivel egyébként is ritkán tudunk találkozni, mert több, mint 100 km-re élünk egymástól, így az utazása előtt szerettünk volna együtt tölteni egy kis időt.

Ehhez választottuk a Liliomfi Éttermet. Szombat este érkeztünk, 8 óra után valamivel. Nem volt asztalfoglalásunk, de szerencsére ez nem volt gond, volt szabad asztaluk. Ezután jött a dilemmázás, hogy mit is rendeljünk. Mindketten ismerjük a Liliomfi konyháját, tudjuk, hogy nagyon jól főznek, éppen ezért nehéz a választás, mert az étlapon található fogások közül egyik jobb mint a másik.

Végül barátnőm Dijoni mustárban érlelt sertés szüzet rendelt tejfölös lángossal, én pedig Liliomfi halbugert. Inni mindketten levendulás limonádét kértünk. Elég nagy levendula fanok vagyunk, szóval ha valahol van levendula szörp, levendulás limonádé, levendulás bármi, akkor biztos, hogy arra esik a választásunk. A Liliomfiban kifejezetten finom volt a limonádé, érződött rajta a levendula, de nem volt tolakodó, sem pedig túl gejl.

A két nagy lángos közé került be a husi, így ennek is hamburgeres kinézete volt. Ötletes! ☺
A dijoni mustáros sertésszűz csíkokra vágott, finom szaftos sült husi volt, amit a két kis lángos között tálaltak. Barátnőm szerint a hús nagyon sós volt, ezért nem is tudta megenni mindet, én viszont nagyon sósan szoktam enni az ételeket, szóval nekem pont jó volt. A lángos nekem fánkra hasonlított, mintha kicsit édeskés is lett volna a tészta. Finom volt, de valahogy nem az igazi. Minden esetre kiadós volt, aki ezt az ételt választja, nem fog éhen maradni!

Annyira tipikus... Mindig egymás kajáját lopkodjuk. Még fotózás közben is. 😂
A Liliomfi halburgernél előre szóltak, hogy nagy adag, és pici nőként nem biztos, hogy elbírok vele. Nem ismernek, na... 😊 Valóban egy hatalmas hamburger érkezett, benne egy gyönyörű lazac steak-kel, cheddar sajttal, tükörtojással, mellé pedig káposztasaláta, zelleres paradicsomsaláta, sültkrumpli és sült hagymakarika is került a tányérra. Szuper volt a buci, amiben a lazac jött. Nem volt túl száraz, morzsás. A lazac tökéletesen volt elkészítve és a káposztasaláta nagyon ízlett nekem is, és barátnőmnek is, mert persze ő is letesztelte az én választásomat. Valóban emberes adag volt, de simán legyűrtem... 🙈

Ezután jöhettek a desszertek, mert még volt hova tenni, na meg már előre kinéztük őket az étlapról. Muszáj volt megkóstolnunk a karamellás madártejet és az almás-fahéjas palacsintát bazsalikomos fehércsokival. Kár lett volna kihagyni, itt jött ugyanis az igazi ízorgia! Fenomenális volt mindkettő!

Ez a bazsalikomos fehércsokoládé szósz maga volt a tökély!
A karamellás madártej egy picit kesernyés volt, mintha odakapott volna a karamell, de csak épp annyira, hogy ettől váljon igazán ínycsiklandozóvá. A palacsintán pedig a bazsalikomos fehércsoki tette fel a pontot az i-re. Ez biztosan egy olyan desszert, amit a közeljövőben otthon is el fogok készíteni, mert mennyei!

A karamellás madártej is különlegesen finom volt. 
Összességében, mint eddig mindig, most is nagyon elégedettek voltunk. Minden finom volt, a kiszolgálás nagyon barátságos és figyelmes. Az árak teljesen rendben vannak, mi két főre borravalóval és szervízdíjjal együtt 10.000 Ft-ot fizettünk.

Én nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek az éttermet, aki Szolnok környékén jár.

+1 Tipp: érdemes megkóstolni a tésztákat, amiket házi tésztából készítenek, és a pizzájuk is szuper!

 - Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: