étterem,

A Trattoria Gozsduban jártunk

május 20, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Az olasz konyha a lételemem, egyszerűen imádok mindent, ami olaszos, legyen az pizza, tészta, rizottó, tengeri herkentyűk, sajtok, borok. Éppen ezért egy olasz étterem számomra maga a kánaán és mindig óriási bajban vagyok az ételválasztáskor, mert bármit fel tudnék falni.

A Trattoria Gozsduba már régóta szerettem volna ellátogatni, mert Instán mindig olyan fotókat posztolnak, amiktől összefolyik a nyál a számban. Amikor nálam járt Anyukám, egyik este elsétáltunk a Gozsduba azzal a céllal, hogy beülünk valahova vacsorázni. Ahogy megpillantottam a Trattoriát, már tudtam is, hogy olasz vacsink lesz!

Szuper jól néz ki ez a boros fal!
Az étterem egészen tele volt, ami nem is csoda péntek este, de épp le tudtunk ülni. Először az étlapot kaptuk meg, és csak utána a borlapot, amit később azzal magyaráztak, hogy nincs elég. Így viszont az első rendelésfelvétele sikertelen volt a felszolgálónknak, mivel én akkor még nem tudtam mit szeretnék enni, és bort sem tudtam választani. Emiatt aztán elég lassan sikerült leadni a rendelésünket, és sokat is vártunk az ételre.

Anyukám a Séf kedvence rizottót kérte lazaccal, garnélával és chilivel. Belekóstoltam, nagyon finom pikáns volt és kellemesen csípett. Megihletett, hogy készítsek egy hasonlót. Egy probléma volt vele: nem túl nagy adag, jól lakni semmiképp nem lehet vele.

A Séf kedvence rizottó tényleg mennyei volt!
Én most valahogy hónapok óta nem ettem pizzát, és már vágytam egy jó vékony tésztásra, így a Quattro Formaggi mellett döntöttem, amin mozzarella, taleggio, asiago, gorgonzola és parmezán volt. Elképesztően finom volt, a tésztája tényleg csak pár milliméter vastagságú, pont, ahogy szeretem! A sajtokat sem sajnálták, és végre egy hely, ahol nem csak a szokásos sajtokat pakolják rá a quattro forgmaggi pizzára. Itt is volt azonban egy észrevételem: borzalmasan életlen kés volt a pizzához. Nem hogy a ropogósra sült szélét, de még a papírvékony tésztát is küzdelem volt vele elvágni. Emberek! Vegyetek új késeket, mert ez botrány! 😂

A pizzám! A széle a fogszabályzómnak egy kicsit keménynek bizonyult, amit sajnáltam, mert nagyon finom volt a tészta.
Összességében elégedetten távoztunk még az apróbb bakik ellenére is (például, hogy a felszolgálónk végig eléggé el volt varázsolva, sokat vártunk a számlára is). Finomakat ettünk egy jó hangulatú étteremben. A körülöttünk lévő asztalokhoz pillantva is rengeteg finomságot láttunk. Az előételként kínált olasz sajtválogatás például mindenképp bakancslistás, a következő alkalommal ezt is meg kell kóstolnom!

PS.: az esti fények az étteremben abszolút nem fotó kompatibilisek, így aki imádja a kajáit fotózni és kipakolni Instára, az számoljon vele, hogy nem kevés, ellenben jó sok utómunkára lesz szükség, hogy vállalhatóvá varázsolja a képeket. Ez nyilván nem von le az étterem értékeléséből, ez csak a saját személyes kis szőrszálhasogatásom. 😅

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: