bükk,

Bükki gasztrotúra | Rozmaring Étterem | Csendülő

május 02, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Az évben néhány alkalommal előfordulok Noszvaj környékén, mivel van erre egy kis nyaralónk. Nagyon szeretem ezt a helyet minden szempontból, de az elmúlt években nagyon nagy fejlődésen ment keresztül, különösen a gasztronómia terén.

Rozmaring Étterem 


Pár évvel ezelőtt Noszvajon megnyitott a Rozmaring Étterem, ami azonnal belopta magát a szívünkbe. Házias, vadas és olaszos ételek is vannak az étlapon, és szerencsére nem a szokásos húsleves-marhapörkölt vonalat képviseli. Úgy gondolom, hogy itt nincs olyan ember, aki ne találna kedvére való fogásokat.

Én már nagyon sok ételt kóstoltam itt és még soha nem csalódtam. Az adagok hatalmasak, az ízek pedig mindig nagyon el vannak találva. Legutóbb a szüleimmel jártunk itt, és az alábbi fogásokat kóstoltuk meg:

Lassan sült tarja, noszvaji „gombáskrumpli”-val

Ez Apukám egyik nagy kedvence, többször is ette már ezt, és én is mindig beleeszek, ha ilyet kér. Nagyon finom, igazi ízbomba, és a gombáskrumpli nagyon különleges köret, érdemes megkóstolni!

Sült libacomb juhtúrós sztrapacskával 

Mivel Anyukám csak egy adag juhtúrós sztrapacskát kért, úgy megkívántam, hogy ezt kértem a libacombhoz, ehhez ugyanis eredetileg más köret lett volna. Imádom ezt az éttermet, mert nagyon rugalmasak. Nem először fordult elő, hogy megvariáltam az ételt, és sosem volt ebből eddig probléma. A libacomb mennyeien volt elkészítve, omlós volt, szaftos, egyszerűen hibátlan! A sztrapacska pedig az egyik kedvenc ételem, és ezekkel az óriási szalonnakockákkal engem nagyon boldoggá tettek! 😍

Ha valaki ellátogat a Rozmaringba, akkor ebéd után érdemes megkóstolni a házi készítésű fagylaltjukat is, mert nagyon-nagyon finomak, és nagyon különleges ízekben lehet őket kapni! A joghurtos-gyümölcsös fagyik nálam mindent visznek, de a citrom is isteni!

Ja, és még egy extra tipp: a pizzáik verhetetlenek, ezeket is nagyon ajánlom!

Csendülő


Most volt egy éve, hogy megnyitott a Csendülő szintén Noszvajon. Csernus doki kávézójáról már sok jót hallottunk, de még sosem tértünk be ide, pedig mindig elmegyünk előtte, amikor megérkezünk a faluba. Most pótoltuk ezt a hiányosságunkat, és a Rozmaringos ebéd után átjöttünk egy kávéra. 

Nagyon csini vintage asztalok vannak, élmény rajtuk fotózni!
Gyerekeeeek... Mit hagytunk ki idáig!? Elképesztő ez a hely. Ahogy megérkeztünk, átjárt minket ez a hihetetlen atmoszféra. Csend, nyugalom, béke, madárcsicsergés. Oké, ez az egész Bükkre jellemző, de itt különösen elkap ez az érzés. 
Apukám borozott is, én csak pózoltam vele 🙈
A szüleim nem túl nagy kávé-gourmet-k, így ők maradtak a szokásos hosszúkávéjuknál, de elmondásuk szerint nagyon finom volt. Én szeretem a kávékülönlegességeket, így a levendulás jegeskávét választottam. A levendulát szeretem, a kávét szeretem, így bár furán hangzott a kettő együtt, sejtettem, hogy nem sülhet ki ebből túl rossz. Jól sejtettem. Elképesztően finooom! Nálam ez egyértelműen a nyár kávéja lett, és már alig várom, hogy újra ihassak! Függő lettem egy alkalom után. 😉
A függőséget okozó levendulás jegeskávé

Ti jártatok már valamelyik helyen? Én nemsoká visszatérek, és hozok nektek új fogásokat, újabb képeket, és szerintem újabb helyszíneket is! 😉

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: