gazpacho,

A leggyorsabb és legfinomabb nyári frissítő leves | 5 perces gazpacho

június 01, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


Ez nem az autentikus recept alapján készült, sőt, teljes mértékben hasraütés szerűen dobtam össze. Az ihletet az adta, hogy már baromira untam a túrókrémet és a smoothie-t, amiket a fogszabályzó felrakása után kell ennem (mivel hogy kegyetlenül fáj a fogam, így a rágás kizárt volt).

Az édes ízek gondolatától is levert a víz, így hát kellett valami, ami sós, fűszeres, és nem kell rágni. Szétnéztem a hűtőben, és mindent találtam, ami kellhet egy gyors gazpachohoz. Én most egyadagos verzióban készítettem el, bár ez viszonylag nagy adag lett, de mivel csak folyékony táplálékon élek, így ezekből simán dupla dózist veszek magamhoz.

Na de nézzük, hogy is készült el ez a paradicsomleves, ami biztos, hogy vérré vált bennem!

5 perces gazpacho


Hozzávalók:

3 db paradicsom
1 db paprika
kígyóuborka (kb. akkora darab, mint a paprika)
1 gerezd fokhagyma
pár csepp olívaolaj
pár csepp fehérborecet

bors
oregánó
bazsalikom

Elkészítés:

1. A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra, a fokhagymát pucoljuk meg.
2. Mindent tegyünk egy turmixgépbe, és turmixoljuk össze kb. 1 perc alatt. Ízlés szerint fűszerezzük. Először inkább kevesebbet tegyünk bele, és utólag sózzuk-borsozzuk, ha még szükséges. A legjobb, ha friss zöldfűszert használunk, de szárítottal is fel lehet dobni.


Én mivel nagyon kívántam az erős ízeket, 2 gerezd fokhagymát dobtam a turmixba, szóval elég csípős és intenzíven fokhagymás levest kaptam, amit én jelen lelkiállapotomban imádtam, de a receptbe azért írtam csak egyet, mert ez másoknak túl sok lehet.

Gorgonzolával és citromkarikával tálaltam, ha már az erős ízekre voltam rákattanva, sajtból is egy karaktereset választottam. Kerülhet rá azonban parmezán is, vagy valamilyen ropogós feltét, pl. sajtchips, grissini, ropogósra sült bacon, vagy friss szárzeller.

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: