cukrászda,

CutiePie | A legcukibb pitéző Budapesten

augusztus 22, 2017 Édesmindegy blog 0 Comments


A minap ellátogattunk a Ferenc körúton található CutiePie-ba, hogy kipróbáljunk néhány specialitást. A kis üzletbe betérve azonnal a vibráló színek tűntek fel: nem féltek szembe menni a mai trendekkel, és a pasztell árnyalatokat élénk zöldre cserélték. Apró helyiségről van szó, nem tudnak sokan egyszerre leülni, de ha szeretnénk, akkor kint is helyet foglalhatunk egy két fős asztalnál, ahol házi kedvencünket is vízzel kínálják.

Személyre szabott összeállításokat álmodtak meg nekünk a CutiePie-ban, így Gitta egy nutellás-banános gofrit, én pedig egy klasszikus tejespitét kaptam házi túrókrémmel és matcha fagyival. Bizony, mert hogy itt a klasszikus ízű fagyik helyett zöld színű matcha fagyit és fekete fagyit kóstolhatunk - utóbbinak kellemes kókuszos íze van egyébként.


Mindketten megkóstoltuk mindkét édességet. A gofri tésztája szuper volt, a feltétekkel pedig igazán eltalálták az ízlésünket, hiszen a nutellás-banános dolgok verhetetlenek. Érkezett hozzá egy finom öntet is, ami adott egy kis pluszt az ízlelőbimbóinknak.

A tejespite az egyik kedvenc sütim, itthon is gyakran készítem, de itt egészen más volt a tésztája: sokkal könnyedebb, mint az enyém, de bevallom, ez nagyon tetszett. A matcha fagyihoz kicsit szkeptikusan álltam, mivel ismerem a matcha ízét, és hát valljuk be, nem arról híres, hogy olyan finom lenne. Ez viszont meglepően jó volt. Csak lágyan érződött rajta ez a jellegzetes íz, nem tolakodott és nem húzta össze az ember száját. Kifejezetten frissítő volt (főleg ezen a forró napon, amin a körút speciális klímája sem igazán tudott javítani), és ami még inkább meglepett, hogy jól állt a tejes pitének! Miért is nem ettem eddig fagyival? Főleg matchával...

Levezetőnek kaptunk még egy fagyikelyhet is, amiben a már előbb kóstolt matcha és a fekete fagyi tekergőzött. Én a fogszabályzóm miatt félve álltam neki a fekete színű fagylaltnak, mert nem tudtam, hogy le tudom-e mosni valaha. Aztán megnyugtattak, hogy szénnel van színezve, amiről köztudottan az egyik leghatékonyabb fogfehérítő, manapság nagyon divatos is, és teljes mértékben lemosható, leöblíthető a fogakról. Az viszont tuti, hogy mókás élmény egymásra vigyorogni fekete fogakkal és a fekete nyelveiteket nyújtogatni, szóval mindenképp érdemes kipróbálni, mert ahogy az üzletvezető is fogalmazott, felér egy csapatépítő tréninggel is. Utólag elmondhatom: valóban el lehet tüntetni egy kis vizes öblögetéssel. Meg kell említeni azt is, hogy a bizarr kinézet ellenére ez a fagyi finom! Nyugi, én se hittem el eddig...

A CutiePie nem csak a lakberendezési trendekkel megy szembe. Letért a cukor-laktóz-glutén 'szentháromság' mentes vonalról, és náluk bizony töménytelen mennyiségű cukorral találkozhatunk. A tésztáknál sincs gluténmentes választási lehetőség, és a választható tejes feltétek (mint pl. a túró) is házi tejtermékek, így garantáltan nem laktózmentesek. Nálam ez nem okozott problémát, tudjátok, hogy én mindent ehetek, de Gitta laktózmentes életmódjába csak azok a feltétek fértek bele, amik tejmentesek voltak. A hozzám hasonló hedonistáknak azonban ez a hely maga lehet a cukormennyország!


Azt érdemes tudni, hogy az édességeket mindenki a saját ízlése szerint válogathatja össze. Az édes tésztákra különböző feltéteket, gyümölcsöket, szórásokat és önteteket kérhetünk, amiknek csak a fantáziánk szab határt. A számtalan variációban kérhető gofri és a tejespite mellett turmixokkal is megdobhatjuk az inzulin szintünket. Ami az én fantáziámat viszont a mai napig piszkálja, és emiatt biztos, hogy vissza fogok térni, az a sós gofri, azaz a pizza waffle. Ebből is több összeállítás van, de ezek fixek, nincs annyi variációs lehetőség, mint az édes változatnál.

Összességében jó szívvel ajánljuk figyelmetekbe a CutiePie-t, hiszen könnyen megközelíthető helyen található, a nevéhez hűen nagyon cuki és sok finomságot kóstolhattok itt. Egy délutáni barátnős csacsogáshoz például tökéletes választás, pláne, ha szeretnétek egy kicsit bűnözni is!

Köszönjük a CutiePie-nak a meghívást és a desszerteket! Még találkozunk!

A CutiePie Facebook oldalát ITT találjátok.


Az Édesmindegy Blog Facebook oldalát pedig IDE kattintva érhetitek el. Kövessetek minket, hogy ne maradjatok le az újdonságokról! 

- Orsi 

You Might Also Like

0 megjegyzés: