etyeki piknik,

Ilyen volt a tavaszi Etyeki Piknik

április 26, 2018 Édesmindegy blog 0 Comments

A szombati napon látogattunk ki az Etyeki Piknikre életünkben először. Annyi jót hallottunk már erről a rendezvényről, hogy épp itt volt az ideje szétnézni, és útba is esett, mivel Zalakarosra tartottunk wellnessezni (erről részletes beszámolót ITT olvashattok).
Egy kb. fél órás autózás után 9-kor érkeztünk meg Etyekre Budapestről. Ekkor még üres volt a parkoló, épp csak lézengtek az emberek, az infó pultnál nem állt sor, és a vendéglátó helyek sem nyitottak még ki. Mi voltunk az elsők, akik bepofátlankodtunk egy életmentő kávéért az első szembejövő cukrászdába.

A rendezvény hivatalosan 10-kor kezdődött, de az árusok standjainál már korábban is lehetett nézelődni. Ahogy telt az idő az emberek is elkezdtek szivárogni, az idő pedig egyre melegedett. A tavaszi piknik bőven beillett volna nyárinak is, a déli órákban jócskán 25°C felett volt a hőmérséklet, de meg merem kockáztatni, hogy a napon a 30-at is meghaladta. Biztos vagyok benne, hogy jó volt a pincék forgalma ezen a hétvégén... 😀

Ételekből óriási volt a felhozatal az Etyeki Pikniken. A pincéknél és a különböző standoknál finomabbnál finomabb fogásokkal készültek a látogatók számára. A teljesség igénye nélkül, csak hogy néhányat megemlítsek: zakuszka, pulled pork (Aubergine Terasz), tavaszi mentás zöldborsókrémleves, juhtúrós és káposztás sztrapacska (Rezeda Terasz, Anonym Pince), sült tarja muzsdéjjal, erdélyi miccs faszénen sütve (Sobol Pincészet).

Mi még a tömeg érkezése előtt megcéloztuk a Sonkamestert, ahol a kedvenc sonkatálunkat kértük egy jó kis brunch-hoz. Sajnos a nagy rendezvényre való tekintettel most műanyag tányéron kaptuk meg a finomságokat, ami egy picit rontott az élményen, de az ízeken természetesen nem tudott. Itt egyébként látvány malacsütés is volt, egy másik helyszínen pedig grill ételekkel készültek.

Jóllakottan végigsétáltunk a Gasztrosétányon, ahol egymást érték a különböző árusok, kézművesek, borászok, fafaragók, keramikusok, levendulás, chilis, sajtos, lekváros, rétes árus... Tipikus bazár jellege van az egésznek, csak egy kicsit minőségibb portékákat találhatunk, mint amit egy falunapon megszokhattunk.
Mivel sofőrködtem, így a nagy hőség ellenére sem tudtam fröccsözni, pedig a Halmi Pince levendulás-mentás fröccse piszok csábítóan hangzott! Így aztán a Valaha Tanya kézműves szörpöknél maradtam, amiből egy meggyes-levendulás ízt választottam. Életem egyik legfinomabb szörpje volt - isteni telt, savanykás meggy íz egy csipet fűszeres levendulával. Felejthetetlen!

Nagyjából délre már elég erős volt az embertömeg, így miután bevásároltunk kecskesajtból a Stelázsinál, a parkoló felé vettük az irányt. Elképesztő volt látni, hogy mennyi ember jön velünk szembe azon a szűk kis úton, aztán az információs pultnál is ledöbbentünk, mennyien állnak sorba borospohárért. És ez még csak a kezdet volt, délután valószínűleg még többen döntöttek úgy, hogy kilátogatnak az Etyeki Piknikre.

Mi azonban most eldöntöttük, hogy legközelebb is ezt a stratégiát választjuk. Időben kimegyünk, megnézünk mindent, amit csak lehet, kóstolunk néhány finomságot, és mire a legtöbben érkeznek, mi már épp távozunk. Sajnos egyre kevésbé vagyok toleráns ilyen szempontból, nem tudom elviselni a tömeget magam körül, és kifejezetten nyűgössé válok tőle, számomra bármilyen rendezvényt agyon tud vágni, így biztos, hogy ha 2-3 órával később jutok ki az Etyeki Piknikre, erről sem lennének már kellemes emlékeim.

Így azonban nagyon pozitív érzésekkel, szuper emlékekkel, finom falatokkal a bendőmben távoztam, ami csak erősíti bennem azt a vágyat, hogy legközelebb is ott kell lennem az Etyeki Pikniken!

Fontos infó lehet, hogy ha szeretnétek alkoholt fogyasztani, érdemes a buszt választani, ami elég gyakran indul Kelenföldről. Ezt egy éppen érkező buszos társaságtól tudakoltuk meg a helyszínen. Sajnos előttünk még egy laza 200 km állt aznap, így semmiképp sem tudtunk volna kibuszozni, de legközelebb szerintem mi is ezt választjuk, így nem kell lemondanom a fröccsikémről. 🙈

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés: