Cinnamon rolls | A klasszikus amerikai fahéjas csiga


Szerintem kevés ember van, aki ne találkozott volna eddig az amerikaiak egyik legkedveltebb édességével, a cukormázas fahéjas csigákkal, avagy a cinnamon rolls-szal. A tengerentúlon egy étteremlánc is alakult az ikonikus péksütemény köré: a Cinnabon óriási népszerűségnek örvend az ott élők és a külföldiek körében is. Itthon a Bite Bakery üzleteiben kóstolhatunk hasonlót, engem is ez ihletett a házi verzió elkészítésére. Nem ígérem, hogy az eredeti receptet osztom most meg veletek, hisz azt legalább olyan hétpecsétes titok őrzi, mint a Coca Cola-ét, vagy a McDonald's sajtburgeréét, de az ízélményt maximálisan hozza, sőt!

Cinnamon rolls - Amerikai fahéjas csiga krémsajtos cukormázzal


Hozzávalók

A tésztához


250 ml meleg tej
600 g liszt
1 tasak instant élesztő
2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 evőkanál puha vaj
2 tojás

A töltelékhez


100 g olvasztott vaj
120 g barna cukor
2 evőkanál őrölt fahéj


A mázhoz


200 g krémsajt
100 g puha vaj
200 g porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
1-2 evőkanál tej

Elkészítés


1. A meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sót, cukrot, vajat, tojást és a felfuttatott élesztőt.
3. A tésztát addig gyúrjuk, míg elválik a kezünktől, majd letakarjuk és egy órán át kelesztjük.

4. Ha a tészta megkelt, kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk.

5. Megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a barnacukros fahéjas keverékkel. Ne spóroljunk, minél több, annál jobb!

6. Szorosan feltekerjük a tésztát és 4-5 centis szeleteket vágunk belőle. A legegyszerűbb, ha fogselymet (ne mentolost!), vagy valami más erős vékony fonalat használunk ehhez, így nem nyomjuk össze a késsel a tekercseket.
7. A csigákat egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tepsit úgy válasszuk, hogy ne legyenek túl szorosan egymás mellett, hisz még kelni fognak, de ne is legyenek nagy hézagok köztük. (Én háromszor pakoltam át őket, mire megtaláltam a tökéletes méretet. 😅)

8. Fél óráig hagyjuk tovább kelni a csigákat a tepsiben.
9. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, míg a tetejük aranybarna nem lesz.
10. Míg a csigák sülnek, elkészítjük a mázt. Ehhez a puha vajat, a krémsajtot, a vanília kivonatot és a porcukrot egy nagy tálban robotgéppel összekeverjük. Ha igényli, 1-2 evőkanál tejjel lazíthatjuk a mázat. Tehetünk bele egy kevés juharszirupot is, ez megszínezi és különleges ízt ad a máznak.

11. Ha a csigák elkészültek, a sütőből kivéve azonnal megkenjük őket a mázzal. Ezután egyből fogyasztható is, azon melegében.
Az én csigáim teteje egy picit ropogott, belül pedig isteni omlósra sült a tészta, amiből csöpögött az olvadt cukros-fahéjas töltelék. Ezt koronázta meg a krémsajtos cukormáz. A receptben szereplő mennyiségből jó sok krém lesz, ami részemről szándékos volt, hisz mit érnek ezek a csigák a bőséges nyakonöntés nélkül? Ez teszi fel a pontot az i-re, ettől lesz annyira ellenállhatatlan ez az amúgy pofonegyszerű sütemény, és ez repíti az egekbe a vércukor szintünket.

Készítsétek el, és nyűgözzétek le vele a családot, a barátokat, a párotokat, na meg persze magatokat is. Előre szólok, hogy a sütő előtt fogtok toporzékolni azt várva, hogy mikor készülnek már el, hiszen a fahéj illata már az első öt percben elborítja az agyat. Vigyázat: függőséget okoz!

- Orsi

Karácsonyi kuglóf naranccsal és fehér csokoládéval


A csoki-narancs mániámról már meggyőződhettetek az előző keksz receptnél, de most nem akartam teljesen ugyanazt a témát feszegetni, így az étcsokit fehérre cseréltem. Nagyon szeretem a kuglófokat, főként az egyszerűségük miatt. Egy könnyű kevert tésztáról van szó, amit bárhogy ízesíthetünk. Elrontani nehéz, mutatós, és nagyon kapós!

Fehér csokoládés narancsos kuglóf


Hozzávalók


250 g vaj
250 g liszt
120 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
4 tojás
1 narancs reszelt héja
1 narancs húsa
50 g kandírozott narancshéj
100 g fehércsokoládé
csipet só

Elkészítés


1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
2. A puha vajat és a cukrot robotgéppel habosra verjük.
3. Beleütjük az egész tojásokat és tovább keverjük a masszát, míg jó habos lesz.
4. A tojásos-vajas krémhez több részletben hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet és folyamatos keverés mellett eldolgozzuk, míg csomómentes nem lesz.
5. A narancs lereszelt héját, a felkockázott húsát, az apró kockákra vágott fehér csokoládét és a kandírozott narancshéjat hozzáadjuk a tésztához és alaposan elkeverjük benne.
6. Egy kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük a masszát, majd 60 percig sütjük. 20-25 perc után a kuglóf tetejét letakarjuk egy darab alufóliával, hogy ne égjen meg sülés közben. Egy óra után tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
7. Ha kész, megvárjuk míg kihűl, ekkor már kiboríthatjuk a formából.

Tálalás előtt olvasztott csokoládéval, cukormázzal is díszíthetjük, szórhatunk rá még kandírozott narancshéjat, vagy díszítő cukrot. Én most csak porcukorral szórtam meg.

Szerintem ez a kuglóf tökéletesen megállja a helyét a karácsonyi asztalon desszertként. A fehér csokoládé darabkák szépen elolvadnak a tésztában sülés közben, és fantasztikus narancs illat terjeng tőle az egész házban. Nálunk nagy sikert aratott, szinte az egész elfogyott, míg langyos volt.

Próbáljátok ki!

- Orsi

Chili con carne - ahogy én készítem


A chili con carne-nak, vagyis a chilis babnak nagyon sok változata létezik, szinte minden háznál máshogy készítik. Az én kedvenc verzióm sok receptből, sok kísérletezés után állt össze, de számomra ez a tökéletes.

Chili con carne - chilis bab kakaóval és fahéjjal


Hozzávalók


1 kg darált hús (sertés vagy marha)
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej (8-10 gerezd) fokhagyma
2 konzerv vörös bab
1 konzerv kukorica
1 konzerv hámozott paradicsom
150g sűrített paradicsom
1 ek cukor
1 ek holland kakaópor
1 kk fahéj
1 kk chili
1 kk Erős Pista
babérlevél

bors
friss petrezselyem

Elkészítés


1. Az apróra vágott hagymákat olívaolajon egy nagy serpenyőben (én wokban szoktam) megpirítjuk.
2. Ezután jöhet rá a husi, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.
3. Ha a hús teljesen átpirult, és már nincsenek benne nyers részek, ráöntjük a paradicsom konzervet és a sűrített paradicsomot, hozzáadunk egy evőkanál cukrot.
4. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukorica és bab konzerveket.
5. Ezután jöhetnek a fűszerek: 1-2 babérlevél, szárított (vagy akár friss) chili, fahéj, apróra vágott friss petrezselyem, és a lényeg, egy evőkanál holland kakaópor. Ettől a színe is sokkal intenzívebb lesz, és hihetetlenül különleges ízt ad neki. Aki nem tudja, sose jön rá, hogy mitől ilyen finom, mert nem lesz csoki íze.
6. Akinek a chili nem elég, tehet még bele Erős Pistát, ahogy én is szoktam. Magyarok vagyunk, kell valami hungarikum a mexikói ételekbe is.
7. Jó alaposan összerotyogtatjuk a ragut, majd magában egytálételként, vagy köret mellé (rizs, bulgur) tálaljuk.

Bevallom, én magában szeretem a legjobban, a tetején tejföllel. Néha - mikor eszembe jut venni hozzá - cheddar sajtot is reszelek rá. Mióta kaptam egy üveg Cholulát, vagyis zöld chili szószt Amerikából kedves barátnőmtől, azóta ez is kerül rá tálaláskor. Itt kérném egyben a segítségeteket: ha van bármi infótok arról, hogy itthon hol lehet kapni Cholulát, áruljátok el nekem, mert teljesen ráfüggtem! 🙈😀

- Orsi

Narancsos csokis kekszek karácsonyra


Én már karácsonyi lázban égek: kidekoráltam a lakást, felállítottam a karácsonyfát, és nekiálltam a sütögetésnek is. A családban megvannak a jól bevált aprósüti receptek, amiket Anyukám évről-évre elkészít. Sokáig én is segítettem neki, de mióta elköltöztem, nem mindig tudjuk összeegyeztetni. Idén úgy döntöttem, hogy én is kikísérletezek néhány új receptet, már csak azért is, mert nagyon hiányzott az ünnepi sütés öröme.

Az első sütemény mi más lehetett volna, mint egy narancsos csokis változat? Aki ismer, tudja, hogy ez a kedvenc ízkombinációm, bármiből, bármennyit meg tudnék enni, ami narancsos csokis. Volt már egy ilyen süti korábban is, amit mindig én sütöttem a családi karácsonyra, de az annyira macerás volt, hogy tavaly már el is maradt, mert nem volt kedvem nekilátni. Ennek az alternatívájaként készültek most ezek az egyszerű kekszek.

Karácsonyi narancsos csokis kekszek


Hozzávalók

200 g vaj
200 g finom liszt
200 g kukorica liszt
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 db tojás
2 db narancs lereszelt héja (lehetőleg bio)
50 g kandírozott narancshéj
100 g étcsokoládé


Elkészítés


1. Egy nagy tálba öntjük a liszteket és a cukrokat, a csipet sót, és belemorzsoljuk a hideg vajat.
2. Ha a vaj már kezd megolvadni a kezünk melegétől, és a tészta elkezd összeállni, hozzáütjük a két tojást, belekeverjük a narancsok lereszelt héját és a kandírozott narancshéjat, majd az egészet alaposan összedolgozzuk, míg a tészta elválik a kezünktől. Az ilyen jellegű tésztáknál nálam mindig van egy pont, amikor lélekben feladom, mert úgy tűnik, hogy ebből soha semmi nem lesz. Na innen számítva még kb. 10 perc küzdelem, és kész a tészta. Ha nagyon nem akar összeállni, akkor egy kevés narancslevet facsarhatunk még hozzá, de tényleg csak pár cseppet.
3. A kész tésztát folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább egy órára.
4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 190 fokra.
5. Kivesszük a hűtőből a tésztát, és kb. diónyi darabokból előbb gombócot formálunk a tenyerünkkel, a tepsire helyezve pedig egy picit lelapítjuk. Hagyjunk köztük egy kevés helyet, mert sülés közben még jobban kilapulhatnak.
6. Kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket. Nekem két adagban sültek, kb. 40 darab lett ebből a mennyiségből.
7. Vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, és a kihűlt kekszek egyik felét belemártjuk, majd egy rácsra helyezve hagyjuk megdermedni.

A kekszek először elég ropogósak voltak, de hidegre téve visszapuhultak és finom omlósak lettek. Ha karácsony előtt elkészítitek őket, akkor bedobozolva elpihengetnek az ünnepekig - már ha túlélik addig, és nem faljátok fel mindet egy nap alatt. Bevallom, nehéz megállni, mert isteni intenzív narancsos ízük van, a csoki pedig csak hab a tortán.

Ezt a recept alapreceptnek is érdemes megjegyezni, hiszen narancs helyett használhatunk citromot, fűszereket, kandírozott narancshéj helyett keverhetünk hozzá csokicseppeket, magvakat, szóval a lehetőségek tárháza végtelen. Nekem ez volt vele az első kísérletem, de biztos, hogy nem az utolsó. A kukorica liszttől nagyon jó omlós lett a tészta, és a színe is sokkal élettelibb, mint ha csak finomlisztet használtam volna.

Remélem kipróbáljátok! Kellemes karácsonyi sütögetést! ❤


- Orsi






Gombás-tejszínes fusilli juhtúróval


Kértétek, elhoztam hát nektek a gombás-juhtúrós tésztának a receptjét. Pofonegyszerű étel, én a hűtőben található dolgokat pakoltam össze ehhez a gyors fogáshoz. Ezeket az ételeket szeretem a legjobban, mivel mindig mást alkothat az ember azokból az alapanyagokból, amik épp a rendelkezésére állnak. És hát éhesen nagyon kreatívak tudunk lenni...

Gombás tejszínes fusilli juhtúróval


Hozzávalók


500 g durum fusilli
500 g csiperke gomba
400 ml főzőtejszín (20%-os)
125 g juhtúró (minél több, annál jobb, nekem most ennyi volt itthon)
6-7 gerezd fokhagyma

bors
chili

Elkészítés


1. A tésztát feltesszük főni sós, lobogó vízben.
2. Az apróra vágott fokhagymát egy nagyobb serpenyőben olíva olajon megpirítjuk.
3. Erre dobjuk rá a felszeletelt gombát. Megvárjuk míg elfő a leve, ezt is megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
4. Rámorzsoljuk a juhtúrót és megvárjuk míg felolvad.
5. Felöntjük a tejszínnel. Ha szükséges még, sózzuk. Mindenképp kóstoljuk meg, mivel a juhtúró is sós.
6. A mártást felforraljuk, pár percig hagyjuk rotyogni alacsony tűzön.
7. A megfőtt tésztát leszűrjük és a mártáshoz adjuk, alaposan összekeverjük, hogy jól átjárja a tésztát a szósz.
8. Tálaláskor megszórhatjuk friss fűszernövényekkel, nekem most sajnos nem volt itthon, így egy kis szárított petrezselymet, frissen őrölt színes borsot és chili pelyhet kapott.

Ugye mondtam, hogy pofonegyszerű? ☺ Ha szeretitek a gombát és a juhtúró karakteres ízét, akkor biztos, hogy ezt a kombinációt is csípni fogjátok. Remélem, kipróbáljátok!

- Orsi

Depresso | Hiánypótló kávéház Eger szívében


Kevés olyan vendéglátó hely van az országban, amire már az ajtón belépve azt mondtam, "de irigylem a tulajdonost!". A Depresso viszont ilyen! 😀 Azt már biztosan tudjátok rólam, hogy imádom Egert és környékét, félig-meddig itt nőttem fel. A noszvaji nyaralónkból rengetegszer jártunk át Egerbe, aminek a hangulata gyerekkorom óta újra és újra elvarázsol. Szűk utcácskák, mesebeli házak, pezsgő élet. Tökéletes város ez turistáknak és helyi lakosoknak egyaránt.

Ha igazán őszinték szeretnénk lenni, akkor viszont elmondhatjuk, hogy az egri vendéglátásra ráfért egy kis ráncfelvarrás, de az elmúlt években el is indult ez a folyamat. Sorra nyílnak a jobbnál-jobb éttermek, amik újra a városra irányítják a gasztronómia kedvelőinek figyelmét. Egy dolog azonban nekem nagyon hiányzott mostanáig: egy igazán jó kávézó.

Csernus Imre ezt az űrt is betöltötte a Depresso (újra)nyitásával. Az előző helyen én sajnos nem jártam, így nincs összehasonlítási alapom, de már jó ideje vártam, hogy megnyíljon a Dobó téren Eger legújabb (és ezzel szerintem a legjobbak listáján az első helyre ugró) kávéháza.

A hosszú hétvégén jártunk a hegyekben, meglátogattuk a kis nyaralónkat, elköszöntünk tőle a téli hónapokra. Ahogy az október 23-án lenni szokott, undorító időjárás volt, szakadó esővel és csípős hideggel. Kinek ne esne jól ilyenkor egy forró kávé egy hangulatos helyen? A noszvaji ebéd után Eger felé vettük az irányt. Jól tudtuk, merre kell keresnünk a Depressot.

Legnagyobb meglepetésemre és örömömre az ajtó a Dobó térre néző fronton található, nem pedig a sarkon, ahogy azt vártam. A hely igazi eyecandy, ha először érkezik ide az ember lánya. Nem győztem kapkodni a fejem. Minden részletében tökéletes a belső tér, melyet a Csendülőhöz hasonlóan itt is Bódi Eszter álmodott meg. A fából készült pult, a különböző stílusú és színű asztalok, székek, fotelek izgalmassá és otthonossá varázsolják az enteriőrt és már az első pillanatban magával ragadják az embert. A logo kék színe csak itt-ott köszön vissza, nem tolakodó, inkább a földszínek, a fa és a fém dominál.

A sarokban egy üresen álló két személyes asztal pontosan ránk várt a hatalmas ablak előtt. Amikor kényelembe helyeztem magam, és kinéztem az ablakon, tátva maradt a szám. Elém tárult a Dobó tér és az egri vár, amiket már milliószor láttam, de itt ülve mégis egészen más volt. Ekkor éreztem igazán azt, hogy bár az enyém lenne ez a kávézó! 😀

Egészen biztos, hogy hosszú órákat töltenék itt nap mint nap, pontosan ugyanennél az asztalnál, laptoppal az ölemben. Mennyi ihletet és inspirációt meríthet az ember akár a munkájához is egy ilyen kilátás mellett, miközben a háta mögött nyüzsög a kávéházi élet, száll az egyedi Depresso kávék illata, összekoccannak a borospoharak...

Na de térjünk ki egy picit a Depresso kávécsaládra. A kávélapon 5 változat lelhető fel: Depresso Black, Depresso White, Depresso Blue, Depresso Orange és Depresso Red. Az öt közül három fajtából választhattunk, amikor a kávéinkat rendeltük - sajnos már nem emlékszem, melyek voltak ezek. Elkészítési mód tekintetében most is a szokásos latte mellett döntöttem, és nem bántam meg. Ahogy a Csendülőben, itt is tökéletes kávét kaptam. A Depresso kávékat 100 g-os kiszerelésben haza is vihetjük magunkkal 1800 Ft-os áron.

Mivel ebéd után érkeztünk, így a kávék mellett a desszerteket is megkóstoltuk. Naponta változik a kínálat, így biztosak lehetünk benne, hogy mindig a legfrissebb sütemények közül válogathatunk. Én egy vaníliás körtetortát ettem, Édesanyám pedig egy régi klasszikust, a Mirinda szeletet választotta, ami gyerekkorom ízeit idézte fel bennem.

Ami meglepetésként ért, hogy a Depressoban nem csak kávézni és sütizni lehet: szuper kis étlapjuk van. A reggeli fogások közt a péksütemények és tojásételek mellett a chia és a tápióka puding is megtalálható. Mikor ezt megláttam, egyből Gittára gondoltam! Mennyire imádnánk itt reggelizni együtt! Vannak még szendvicsek, melegszendvicsek, levesek, főételek, saláták, egyszóval minden, és abból is a legínycsiklandozóbb!

Biztos, hogy nem utoljára jártunk itt, a bükki gasztrotérképünkre a Depresso is stabil pontként került fel. Örömmel olvastam, hogy a Dobó téren nyílt kávézó a tervek szerint egy országos hálózat első állomása. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan akár Budapesten is felidézhetem ezt a kellemes hangulatot, amit magammal hoztam emlékül Egerből.

Facebook: Depresso Eger
Web: www.depresso.hu


- Orsi

Gyors citromos túrótorta sütés nélkül


Tegnap ünnepeltük Édesanyám születésnapját, ebből az alkalomból szerettem volna egy tortát készíteni neki. Nem volt sok időm, a bevásárlástól számítva kb. 1 órám volt "megsütni" a tortát, hogy mire hazaér a munkából, már ne vegyen észre semmit a készülődésből.

A túrótorta ihlete Kárai Dávidtól jött, még nyár végén. A Pinterest után nála is láttam ezt a gyönyörű, friss gyümölcsökből álló díszítést és már nagyon vártam, hogy legyen olyan apropó, amire elkészíthetem. A torta összeállításához is tőle jött az ötlet, de a saját fejem után mentem szokás szerint, és kissé eltértem a recepttől, a kedvenc módszereimmel állítottam össze a torta rétegeit. Dávid piskóta alappal készítette, én kekszet használtam, és a túrókrémet is egyszerűbben készítettem el.

Nem is húzom tovább az időt, lássuk a receptet!


Gyors citromos joghurtos túrótorta sütés nélkül


Hozzávalók


  • 300 g zabkeksz (Győri Édes Zabfalatokat használtam, másfél csomaggal)
  • 125 + 50 g vaj
  • 500 g túró
  • 500 g görög joghurt
  • 2 csomag expressz zselatin fix
  • 150 g kristálycukor
  • 100 g porcukor
  • 2 citrom
  • 3 tojás

Elkészítés


1. A zabkekszet és a 125 g vajat egy konyhai robotgépbe tesszük és összeaprítjuk, míg morzsás lesz.

2. Ezt a morzsát utána elegyengetjük egy kapcsos tortaformában, én ehhez egy poharat használtam, az aljával nyomkodtam bele a formába. Ezután előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Oké-oké, tudom, hogy azt mondtam, hogy sütés nélküli, de ennyi azért még belefér. 🙈 Illetve ha nagyon nem akarjuk sütni, akkor hűteni is lehet, úgy is összeáll a vajtól.

3. Míg sül és/vagy hűl a kekszes alap, elkészítjük a citromkrémet. Ehhez az egyik citrom (bio!) héját lereszeljük, és a két citrom levét jó alaposan kifacsarjuk. A kristálycukorral és a tojásokkal együtt egy lábasba tesszük és habverővel elkeverjük, közben lassú tűzön elkezdjük főzni. A cukor mennyisége nem szentírás, addig adagoljuk, míg nem húzza össze a szánkat a citromlé savassága. Folyamatosan keverni kell, hogy ne legyen csomós a krém. Pár perc alatt felfő a, és szépen be fog sűrűsödni.

Ez a citromkrém olyan finom volt, hogy szívem szerint megettem volna már a lábasból kanállal. 😅

4. Ha ez megvan, levesszük a tűzről és belekeverjük az 50 g vajat, majd félretesszük hűlni. Én a folyamat gyorsítása céljából hideg vízfürdőbe állítottam a kis lábast, így pikk-pakk kihűlt.

5. Ha kihűlt a krém, rákenjük a kekszes alapra és hagyjuk megdermedni. Mivel nincs benne zselatin, ne várjuk, hogy teljesen keményre dermed a hűtőben.

6. A túrókrémet is összeállítjuk, ez a legegyszerűbb. A túrót és a joghurtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot (itt is csak irányadó a mennyiség, ha édesebben szeretjük, mehet több is), a vanília aromát és egy citrom vagy lime reszelt héját, majd a zselatin fixet és eldolgozzuk. 

7. A túrókrémet elegyengetjük a citromos krémen. Óvatosan dolgozzunk, hiszen a citrom krém könnyen elkenődik. Én igyekeztem úgy rákanalazni a túrót, hogy mindenhol elfedjem, és csak óvatosan, a tetejét egyengettem el spatulával, így nem keveredett össze a két réteg.

Itt látható a három réteg. Szerencsére nem keveredett össze a túró és a citromkrém. 💪
8. Egy pár órára hűtőbe tesszük a tortát, hogy összeálljon. Nekem a 2 óra kevés volt, mire feldíszítettem elkezdett lefolyni a túró, így gyorsan visszadugtam még egy kicsit. Egy fél napot szerintem szánjunk a hűtésre, az a tuti.
Imádtam ezt az egyszerű díszítést. Pár perc alatt kész, és szerintem gyönyörű! 😍
9. A díszítéshez friss idénygyümölcsöket használtam, és "Pinterestesen" rendezgettem el a torta tetején. A zabkekszből két darabot elmorzsoltam, ezt szórtam a tortára először, így nem áztatták el később a gyümölcsök a tortát. Nálam most friss szőlőszemek, őszibarack és pár lime cikk került a tortára, de bármit használhatunk, ami épp van otthon, vagy a boltokban, évszaktól függően.

Nálunk nagy sikert aratott a torta, nagyon finom volt, és én különösen imádtam, hogy ilyen gyorsan elkészült. Biztos, hogy a jövőben gyakran nyúlok ehhez a recepthez, ha valami finom savanykás desszertre vágyom, vagy egy szuper gyors tortára lesz szükségem!

A tálaláskor a születésnapi gyertya is rákerült. Ezúton is boldog születésnapot Anyukám! 💓

Remélem, hogy tetszett a recept és kipróbáljátok! Ha elkészítitek, akkor mutassátok meg nekünk a fotót a végeredményről, ehhez használjátok az #edesmindegyblog hashtag-et, és jelöljetek meg minket a poszt leírásában vagy a fotón! 

- Orsi